Ik mocht een zak kaasfondue van Emmi ontvangen. Nu ben ik gek op kaasfondue, maar manlief helemaal niet. Wat te doen met die kaasfondue? Nou hij is wel gek op de Amerikaanse macaroni met kaas, dus het ik een heerlijke Mac & Cheese met fonduekaas gemaakt. Dat vond hij weer wel erg lekker. Goed opgelost toch?
Mac & Cheese
Mac and Cheese is een Amerikaans gerecht dat bestaat uit macaroni en kaas. Meestal wordt hiervoor een goed smeltende kaas zoals cheddar gebruikt in dit gerecht. Het gerecht wat toch wel heel erg geliefd is bij jong en oud. En omdat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft, is hij er ook gek op.
De macaroni met de gesmolten kaassaus gaat met een topping van broodkruim de oven in waar het kan gratineren. In plaats van zelf een bechamelsaus met kaas te maken, heb ik de zak met kaasfondue verwerkt in het gerecht. En dat was een geslaagde combinatie kan ik jullie verklappen.
En in plaats van broodkruim, heb ik Nacho met een kaassmaak verkruimeld erover gedaan.
Macaroni
Ik dacht dat ik nog macaroni in huis had, maar niet dus. Daarom heb ik het nu met farfalle (vlinderpasta) gemaakt die ik nog had liggen. Je kunt ook andere pastasoorten gebruiken, zoals fusilli, penne, rigatoni of orecchiette pasta. Of neem een volkorenpasta of een glutenvrije pasta.
Omdat het gerecht nog een kwartiertje de oven ingaat, kan je de pasta het beste beetgaar koken.
Ik heb nog meer Mac & Cheese recepten op de site staan, namelijk deze:
Pompoen Mac & Cheese
Mac and Cheese met paprika en ham
Mac and Cheese met bier
Groene Mac and Cheese met broccoli
Fonduekaas
Kaasfondue in een zak kan je bij de meeste supermarkten vinden. Ik moet zeggen dat ik deze van Emmi wel erg lekker vond. Niet alleen om een heerlijke kaasfondue te maken, maar dus ook door de pasta. Je smelt het heel eenvoudig door de groenten en je hebt een perfecte kaassaus.
Recept Mac & Cheese met fonduekaas:
Ingrediënten
- 400 gr pasta
- 2 preien
- 400 gr kastanjechampignons
- olijfolie
- 125 gr spekreepjes
- 4 takken tijm
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 zak (400 gr) kaasfondue
- peper en zout
- 40 gr Nacho cheese
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C en vet een grote ovenschaal in met olie.
- Borstel de champignons schoon en snijd ze in dunne plakken. Snijd de prei in dunne ringen en spoel ze schoon in een vergiet onder de koude kraan.
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet dan af en laat uitlekken, maar vang 1 kopje kookvocht op.
- Bak in een grote (hapjes)pan in de olijfolie de spekjes krokant. Voeg dan de champignons toe en bak ze ongeveer 5 minuten.
- Voeg dan de prei, tijmtakjes en de gerookte paprikapoeder toe en bak dit even mee.
- Meng nu de inhoud van de zak kaasfondue door het groentemengsel en laat dit smelten tot er een saus ontstaan is. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
- Meng als laatste de gekookte pasta erdoor. Lijkt de saus te dik, voeg dan een beetje kookvocht toe. Schep het mengsel in een ovenschaal.
- Doe de nacho chips in een plastic zak en sla dit fijn met een deegroller. Strooi dit over de pasta in de ovenschaal. Zet de schaal in de oven en bak nog ongeveer 15 minuten.