Luchtige mini cheesecake met dragee eitjes

De Paasdagen komen er aan en dit is een leuk taartje om te serveren met deze dagen. Dit recept voor luchtige mini cheesecake met dragee eitjes is genoeg voor vier personen. Eerlijk gezegd had ik een kleintje voor ons tweeën gemaakt, maar het recept verdubbeld voor vier personen. Je kunt er eentje maken of 4 hele kleintjes met bijvoorbeeld steekringen. Ik heb zo’n schattig klein springvormpjes van 12 centimeter doorsnee, precies genoeg voor ons beide.
In plaats van verse roomkaas kan je ook kokos- of sojayoghurt gebruiken of zelfs kwark.

 

Omdat het taartje zo klein was, dacht ik de eitjes even doormidden te snijden. Dit was een gevaarlijk klusje omdat de dragee eitjes een hele harde buitenkant hebben. Het mes gleed uit en ik hakte bijna een vinger doormidden. Mijn advies aan jullie is dus …. niet doen! Laat de eitjes heel en leg ze leuk rondom of op het taartje.

Dit taartje is natuurlijk het hele jaar door lekker. Je kunt het maken zonder de eitjes erop, serveer het bijvoorbeeld met lekker vers fruit.

 

Nog meer Paastraktaties

 

Mocht je nog wat dragee eitjes overhouden, maak dan deze makkelijke maar heerlijke traktatie: Vogelnestjes met Paaseitjes

Luchtige mini cheesecake met dragee eitjes. Heerlijke verwennerij voor de Paasdagen is deze luchtige mini cheesecake met dragee eitjes.
Voorbereidingstijd 18 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 30 gr havermout
  • 40 g walnoten
  • 55 gr Medjoul dadels
  • 1 el kokosolie, zacht
  • 300 gr verse roomkaas
  • 3 el lemon curd
  • 2 tl vanillearoma
  • 1 eiwit
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 zakje dragee eitjes

Instructies
 

  • Meng de roomkaas met de lemon curd en vanillearoma. Klop het eiwit helemaal stijf.
  • Week de gelatineblaadjes in een heel klein beetje koud water in een pannetje. Als ze zacht zijn zet het pannetje op het vuur en verwarm dit tot de blaadjes zijn opgelost.
  • Giet dit dan bij de roomkaas en meng dit er goed doorheen. Zet het roomkaasmengsel en de eiwit apart in de koelkast.
  • De bodem: doe alle ingrediënten hiervoor in een keukenmachine en mix dit tot een dikke massa. Haal het uit de keukenmachine en bedek hiermee de bodem van de springvormpjes.
  • Druk de bodem goed aan en zet de springvormpjes in de koelkast. Check even of het roomkaasmengsel al iets is opgesteven. Zo ja meng dan voorzichtig het eiwit erdoor.
  • Giet het mengsel dan in de springvormpjes en zet ze in de koelkast om verder op te stijven. Dit zal ongeveer twee uur duren.
  • Voor het serveren haal je de vormpjes uit de koelkast en maak de springvorm voorzichtig los. Snijd eventueel de randen los met een heel dun mes.
  • Leg een cheesecake op een bord en versier ze met de dragee eitjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating