Linguine met Garnalen en Nduja

De lekkerste en meest levendige pasta gemaakt met garnalen en pittige Nduja (Calabrische salami) in een simpele saus. Dit recept is heel makkelijk te maken en zit vol smaak, klaar in slechts 20 minuten! Als je van pasta met zeevruchten houdt, dan is deze pasta met garnalen en Nduja een must om te proberen! Serveer er een gekoeld glas bij voor het perfecte diner.
Het gebruikt hele simpele ingrediënten behalve ‘Nduja, die je, als je ze niet kunt vinden, kunt vervangen door chilivlokken!

 

Makkelijke pasta

Ik ben dol op snel en makkelijk te maken pastarecepten. Zo vind je hier bijvoorbeeld heel veel lekkere pastarecepten die snel en simpel te maken zijn. Eigenlijk is dit recept net zo snel bereid als de linguine nodig heeft om te koken. En dat wil je toch op een doordeweekse dag als je weinig tijd hebt om te koken, maar toch lekker wilt eten.

Linguine met Garnalen en Nduja

Ingrediënten

  • Cherrytomaatjes, zorg ervoor dat je tomaten van goede en smakelijke kwaliteit gebruikt. Ik vind de tros romaatjes of sweet cherry tomaatjes erg lekker.
  • Linguine, lijkt op spaghetti maar heeft dunne platte slierten.
  • Nduja, is een zachte, pittige soort salami uit Calabrië. Je zou het moeten kunnen vinden in Italiaanse speciaalzaken of online. Als je het niet kunt vinden, kun je in plaats daarvan 1 theelepel chilivlokken gebruiken.
  • Rauwe garnalen, gebruik garnalen en zorg ervoor dat je ze schoonmaakt en de darm verwijdert voor gebruik. Zorg ervoor dat ze rauw zijn en niet voorgekookt (roze).
  • Room, met room bedoel ik verse slagroom.

 

Tips:

  • Bepaal zelf hoe pittig je het wilt. Nduja is een gezouten salami, dus net als elk ander gezouten vlees hoeft het niet gekookt te worden voordat je het eet. De pittigheid kan per merk verschillen, dus proef eerst een beetje om te zien hoeveel je aan de saus wilt toevoegen.
  • Ik heb dit alsmede de pasta online besteld bij Pastavoordeel.nl 
  • Zorg ervoor dat je rauwe garnalen gebruikt.
  • Lange pastasoorten werken hier het beste, dus probeer eens een andere lange vorm dan spaghetti, zoals linguine of tagliatelle.
  • Dit pastarecept is het lekkerst als je het meteen serveert en eet. Restjes kan je nog 1-2 dagen in de koelkast bewaren.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Linguine met Garnalen en Nduja:

De lekkerste en meest levendige pasta gemaakt met garnalen en pittige Nduja (Calabrische salami) in een simpele saus. Dit recept is heel makkelijk te maken en zit vol smaak, klaar in slechts 20 minuten! Als je van pasta met zeevruchten houdt, dan is deze pasta met garnalen en Nduja een must om te proberen! Serveer er een gekoeld glas bij voor het perfecte diner.Het gebruikt hele simpele ingrediënten behalve 'Nduja, die je, als je ze niet kunt vinden, kunt vervangen door chilivlokken!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 200 gr linguine
  • 1 el Nduja
  • 100 gr garnalen
  • 75 ml room
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de tomaatjes doormidden.
  • Breng een grote pan water aan de kook en voeg er veel zout aan toe. Kook hierin de linguine beetgaar. Giet af maar bewaar een kopje kookvocht.
  • Doe de olijfolie in een grote pan of koekenpan en bak hierin de tomaatjes. Voeg de Nduja toe en bak ongeveer 1 à 2 minuten totdat deze begint te smelten.
  • Voeg de garnalen toe en bak deze tot ze roze kleuren. Giet de room erbij en laat dit tot de helft inkoken.
  • Meng de linguine erdoor en voeg zoveel pastavocht toe tot je een niet te dikke saus hebt.
    Lepel de pasta op de borden en garneer met gehakte groene kruiden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating