Limoncello IJs | Zonder IJsmachine Maken

Ik had een fles Pallini Limoncello gekregen en na het maken van een heerlijke Limoncello lavendel cocktail, bleef er nog een beetje over. Omdat het warm was, besloot ik er iets bijzonders mee te doen: ik maakte Limoncello ijs. Dit verrukkelijke ijs is eenvoudig te maken, zelfs zonder ijsmachine, en smaakt alsof het rechtstreeks uit een Italiaanse droom komt. Nu kun jij dit ook thuis bereiden!

Limoncello ijs maken

Bij ons thuis zijn we gek op Limoncello. Dit Italiaanse citroenlikeurtje is heerlijk om ijskoud te drinken na het eten of om een verfrissende Limoncello Spritz mee te maken. Toen de fles bijna leeg was, besloot ik met het laatste beetje iets speciaals te doen. Het resultaat was dit romige en frisse Limoncello ijs. Het maken ervan was een feestje, al smolt het ijs sneller dan ik kon fotograferen – een goed excuus om het binnenkort nog eens te maken!

Limoncello ijs maken zonder ijsmachine

Je hebt geen ijsmachine nodig om dit heerlijke ijs te maken. Het geheim? Een basis van opgeklopte slagroom en gecondenseerde melk. Voeg daar een scheutje Limoncello en een lepel lemon curd aan toe, en je hebt in een handomdraai een heerlijk dessert. Je moet alleen even geduldig wachten tot het ijs stevig is geworden in de vriezer.

  • Sterke drank in ijs: Door de Limoncello blijft het ijs zacht en schepbaar, zelfs na uren in de vriezer.
  • Alternatief zonder alcohol: Gebruik citroensap, citroenrasp en een beetje citroenextract voor dezelfde frisse smaak zonder alcohol.

Meer limoncello recepten:

Als jij ook fan bent van dit heerlijke drankje, dan heb ik nog een paar suggesties voor jou:

Of maak zelf Limoncello! Het recept daarvoor vind je hier.

Limoncello ijs recept.

Bekijk hieronder onze heerlijke limoncello ijs recept:

Limoncello ijs maken was nog nooit zo makkelijk! Ontdek dit recept voor romig ijs met een vleugje Italiaanse flair.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 5 uur 10 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 400 ml slagroom
  • 1 blikje (397 gr) gecondenseerde melk
  • 6 el lemon curd
  • 60 ml Limoncello

Instructies
 

  • Klop de slagroom op in een grote kom. Voeg dan de gecondenseerde melk en lemon curd toe en klopt dit nog even mee.
  • Meng als laatste net zoveel Limoncello toe als jij lekker vindt.
  • Giet het mengsel in een plastic bakje, sluit dit goed en leg het in de vriezer.
  • Na ongeveer 5 uur heb je heerlijk ijs.

4 reacties

  1. Dankjewel Damian, altijd fijn om te horen dat iets in de smaak valt.
    Groetjes, Hanneke

  2. Ziet er heerlijk uit, voor hoeveel personen is dit recept? Wij hebben zaterdag 22 eters over de vloer….

  3. Hoi Debby, dankjewel. Zoals helemaal onderaan het recept kunt lezen is dit voor ongeveer 6 personen. Ik zou het recept verviervoudigen als ik jou was. Veel succes ermee.
    Groetjes, Hanneke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating