Krokante viswraps

Serveer deze krokante viswraps met zachte tortilla’s en koolsla voor een leuk en lekker doordeweeks diner. Vistaco’s zijn een rage, maar ik heb iets beters: krokante vis verpakt in een tortilla! De vis wordt gepaneerd en gebakken, een snelle en pittige koolsla wordt gemaakt en alles wordt verpakt in een tortilla. En deze wraps kan je met je handen eten.

Krokante viswraps

 

Vis*

 

De beste vis voor dit gerecht is een stevige witte vis. Ze zijn mild van smaak en kunnen goed worden gebakken. Mijn favorieten zijn kabeljauw, koolvis, wijting of schelvis.
Bij het testen van dit recept heb ik twee verschillende merken diepvriesvis gebruikt die ik thuis heb ontdooid. Ik merkte een behoorlijk groot verschil in de kwaliteit van de vis tussen de merken. Plus dat de ontdooide vis toch nog erg nat blijft, wat niet lekker is om te bakken.
Verse vissoorten zijn stevig, behouden hun vorm en blijven bestand tegen frituren.

 

Als je al eerder gepaneerde vis hebt gemaakt en het resultaat niet is geworden zoals je had verwacht, kan het aan ontdooide vis liggen. Probeer de volgende keer bij een visboer te halen.

Ik snijd de visporties graag diagonaal. Dit zorgt voor langere stroken die goed in de wraps passen. Maak elke snede ongeveer 2,5 cm dik, en je hebt elke keer het perfecte stuk.

 

De beste olie om te frituren

 

Olie op hoog vuur is het beste voor het frituren van voedsel. Goede keuzes zijn canola-, saffloer- en zonnebloemolie.

 

Beslag versus paneren

 

Er is een verschil tussen vis gebakken in beslag en gepaneerde vis.
Het beslag is op vloeibare basis, vaak met toegevoegd bier. Je dompelt de vis snel in een beslag en frituurt hem vervolgens.
Bij paneren doop je de vis in een vloeistof, meestal geklutst ei en druk je het vervolgens in een droge laag panko of paneermeel.
Je kunt de vis frituren met beslag, maar de textuur en knapperigheid van de gepaneerde vis vind ik gewoon lekkerder. Ik vond ook dat het paneermeel beter op de vis bleef zitten dan het beslag.

 

Meer viswraps nodig in je leven?

 

Viswrap met mangochutney
Taco feestje met zalm uit de airfryer
Piadina met saffraanvis en rode kool
Vis shoarma in een wrap
Pittige garnalen tortilla
Tortilla wrap met heksenkaas en gerookte forel

 

Tip:

 

Het recept voor ingemaakte rode ui** vind je hier.

Recept Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Krokante viswraps:

Krokante viswraps. De vis wordt gepaneerd en gebakken, een snelle en pittige koolsla wordt gemaakt en alles wordt verpakt in een tortilla.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr kabeljauw*
  • 3 el maïzena
  • 1 ei
  • 50 g panko
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout
  • olie
  • 2 tortilla wraps
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl Sriracha
  • 100 gr witte kool
  • 1 wortel
  • 4 takken koriander
  • 2 el ingemaakte rode ui**

Instructies
 

  • Meng de yoghurt met de mayonaise en Sriracha en breng dit op smaak met peper en zout. Snijd de kool, wortel en koriander fijn. Warm de wraps op in de oven of een pan.
  • Dep de vis goed droog met keukenpapier en snijd de vis in reepjes. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet 3 borden klaar: 1 met de maïzena, 1 met geklutst ei en 1 met panko waardoor je de gerookte paprikapoeder mengt.
  • Wentel de vis eerst door de maïzena en schud ze goed af. Doop de vis vervolgens door het ei en wentel ze als laatste door de panko.
  • Verhit een laag olie van 10 cm in een grote pan tot 180°C. Frituur de visreepjes in de hete olie in ongeveer 2-3 minuten goudbruin en krokant.
  • Leg op elk bord een wrap, verdeel de saus, kool, wortel en koriander erover. Leg hierop de krokante visreepjes en garneer met rode uienringen en wat koriander.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating