Ken je de Amerikaanse pecan pie? Heerlijk, ik ben er gek op. Deze koekjes komen qua smaak aardig in de buurt van deze lekkere pecan pie. Niet goed voor de lijn, maar het zijn toch echt wel de lekkerste krokante pecannoten koekjes die je zelf kunt maken.
Het taartje heeft een lekkere krokante deegbodem met hierop een mengsel van boter, honing, pecan noten en dadels. Ik had geen lichtbruine basterdsuiker in huis en heb toen donkere basterdsuiker gebruikt. De topping is daardoor wel erg donker geworden, dus de volgende keer toch maar eerst even lichtbruine basterdsuiker halen, haha.
Serveer het bij de koffie of thee, of zelfs nog lekkerder lauwwarm als nagerecht met een toef slagroom of een bolletje vanille ijs erop. Yammie.
Ik heb een bakblikje van 22 x 22 centimeter gebruikt voor dit recept.
Pecannoten
Ben jij ook zo gek op pecannoten? In deze Filotaart met peer zijn ook pecannoten verwerkt. Maak die ook eens.
Ingrediënten
- 150 gr roomboter, op kamertemperatuur
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei (L)
- 130 gr bloem
- 1/4 tl bakpoeder
- snufje zout
- #pecan topping#
- 200 gr pecan noten
- 50 gr Medjoul dadels
- 115 gr roomboter
- 60 ml honing
- 135 lichtbruine basterdsuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175˚C.
- Bekleed het bakblik met bakpapier.
- Meng de zachte boter met de vanillesuiker luchtig met een mixer met een (ongeveer 3 minuten). Voeg dan de eieren toe en meng dit er goed doorheen.
- Zeef de bloem, bakpoeder en zout en meng dit op een lage snelheid door het beslag (niet te lang mixen). Bekleed de bodem van het bakblik met dit deeg.
- Bak de bodem 15 minuten in de hete oven. Haal het bakblik dan uit de oven.
- Maak ondertussen de topping: hak hiervoor de noten en de dadels grof.
- Doe de boter met de honing en basterdsuiker in grote pan en zet dit op een middelhoog vuur tot de boter gesmolten is. Meng het nu goed door elkaar met een houten spatel.
- Zet het vuur hoger en laat ongeveer 3 minuten karamelliseren. Haal de pan dan van het vuur en meng de gehakte noten en dadels erdoor.
- Giet het mengsel nu over de taartbodem in het bakblik en zet dit terug in de oven.
- Bak het ongeveer 20 minuten. Haal het bakblik uit de oven en laat afkoelen.
- Als het taartje is afgekoeld kan je het in stukjes snijden. Bewaar ze afgesloten in de koelkast.
2 reacties
Heerlijk!!!! Genoten van deze blokjes. Inderdaad geweldig bij de koffie. Warm met s lkahroom lijkt me helemaal heerlijk
Haha Danielle, jij maakt er helemaal een guilty pleasure van. Groetjes, Hanneke