Ga terug
+ servings
Krokante pecannoten koekjes. Wij zijn gek op de Amerikaanse pecan pie. Deze koekjes hebben de smaak van deze heerlijke pecannoten taart.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei (L)
  • 130 gr bloem
  • 1/4 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • #pecan topping#
  • 200 gr pecan noten
  • 50 gr Medjoul dadels
  • 115 gr roomboter
  • 60 ml honing
  • 135 lichtbruine basterdsuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175˚C.
  • Bekleed het bakblik met bakpapier.
  • Meng de zachte boter met de vanillesuiker luchtig met een mixer met een (ongeveer 3 minuten). Voeg dan de eieren toe en meng dit er goed doorheen.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout en meng dit op een lage snelheid door het beslag (niet te lang mixen). Bekleed de bodem van het bakblik met dit deeg.
  • Bak de bodem 15 minuten in de hete oven. Haal het bakblik dan uit de oven.
  • Maak ondertussen de topping: hak hiervoor de noten en de dadels grof.
  • Doe de boter met de honing en basterdsuiker in grote pan en zet dit op een middelhoog vuur tot de boter gesmolten is. Meng het nu goed door elkaar met een houten spatel.
  • Zet het vuur hoger en laat ongeveer 3 minuten karamelliseren. Haal de pan dan van het vuur en meng de gehakte noten en dadels erdoor.
  • Giet het mengsel nu over de taartbodem in het bakblik en zet dit terug in de oven.
  • Bak het ongeveer 20 minuten. Haal het bakblik uit de oven en laat afkoelen.
  • Als het taartje is afgekoeld kan je het in stukjes snijden. Bewaar ze afgesloten in de koelkast.