Kokos, rum en chocolade zijn een match made in heaven. Ik heb ze daarom gecombineerd in deze kokosmakronen met rum en chocolade. Er zit geen echte rum in deze makronen, maar een rum essence. Ik denk dat je ook wel voor de real deal kunt gaan. Als je geen chocoladedruppels in huis hebt, hak dan wat chocolade fijn en meng dit door het beslag.
Achteraf dacht ik; er had ook nog wel wat sinaasappelrasp doorheen gekund. Gaan we de volgende keer proberen. Of limoen-, citroen- of mandarijnrasp lijkt me ook lekker.
Je kunt de onderkant van de makronen ook nog dippen in gesmolten chocolade, zodat je nog meer chocoladesmaak krijgt.
Als je de eieren geklopt hebt, voeg dan zoveel meer of minder kokosrasp toe tot je een dik ‘beslag’ heb waar je ballen van kunt draaien.
Kokos
Kokos, ik ben er gek op. Zo heb ik ook eens deze Tropische Bounty met mango en limoen gemaakt. En lekker dat dit was!
Ingrediënten
- 3 eieren (L)
- 175 gr kristalsuiker
- 250 gr kokosrasp
- paar druppels rum essence
- 50 gr chocoladedruppels
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Leg een vel bakpapier op de ovenplaat.
- Klop de eieren luchtig en schuimig in een grote kom (duurt wel een paar minuten).
- Doe de kokosrasp erbij en spatel dit voorzichtig door de opgeklopte eieren.
- Meng nu de rum essence en chocoladedruppels erdoor. Meng van het deeg ongeveer 9 ballen. Leg ze op het bakpapier en druk ze iets plat.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de makronen in ongeveer 15-18 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.