Kokos tahinfudge

Ik had een zoete trek, maar heb meestal niets in huis. Nu dus ook niet, maar die lekkere trek moest gestild worden. Rondje door de voorraadkast gemaakt en daar vond ik nog een aangebroken pot met tahin met honing en kokosrasp. Als ik die twee nu met elkaar meng, zou dat lekker zijn? Gewoon proberen dus en ja hoor ….. deze kokos tahinfudge is lekker geworden.

 

Tahin

 

Wat is tahin? Tahin ook wel tahini genoemd is een pasta gemaakt van sesamzaadjes. Het is een populair ingrediënt in de Midden-Oosterse keuken. Maar inmiddels heeft de rest van de wereld het ook ontdekt in de keuken. Het wordt gebruikt als dip, maar ook als smaakmaker in hummus of baba ganoush. Maar je kunt er nog zoveel meer mee, verwerk het in een saus, dressing of smeer het op een sandwich. Lekker in hartige gerechten, maar ook zeker in zoete recepten zoals deze kokos tahinfudge.

 

Behalve dat het erg lekker is, is tahin ook nog eens goed voor ons. Het bestaat namelijk uit sesamzaadjes en olijfolie en die bevatten gezonden vetten. Daarnaast is het 100% plantaardig en lactosevrij.
Ik had eens per ongeluk een pot tahin met honing gekocht en dat kwam goed te pas voor dit receptje. Ja kunt natuurlijk ook naturel tahin kopen en hierdoor honing of agave mengen.

 

Fudge

 

Fudge wordt origineel gemaakt van roomboter, suiker room of melk. Als je dit verhit tot een bepaalde temperatuur, ontstaat er een soort zachte karamel.
Ik heb diverse fudge recepten op de site staan, die zijn allemaal gemaakt op basis van chocolade en niet zoals hierboven omschreven.
En ook deze fudge wordt niet van roomboter, suiker en room gemaakt, maar met lekkere romige tahin, honing en kokosrasp. Het heeft een beetje de structuur van halva gekregen en dat kan wel kloppen, want halva wordt vaak ook gemaakt van tahin. Als je niet van halva houdt, dan moet je deze fudge niet maken.

 

Tip:

 

Als je naturel tahin gebruikt en hierdoor agavesiroop mengt in plaats van honing, is het een vegan fudge geworden.

 

 

Recept Kokos tahinfudge:

Kokos tahinfudge. Een heerlijke zoete versnapering gemaakt van tahin met honing en kokosrasp. Snel te maken en heerlijk voor de lekkere trek.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Midden Oosten
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 225 gr tahin met honing
  • 2 el kokosolie
  • 50 gr kokosrasp
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ¼ tl vanille extract
  • 1 snufje zout

Instructies
 

  • Bekleed een bakblik(je) met bakpapier.
  • Doe de tahin samen met de kokosolie in een pannetje en verwarm dit tot de tahin smeuïg geworden is.
  • Haal de pan van het vuur en meng de overige ingrediënten erdoor.
  • Stort dit in het bakblik en laat afkoelen.
  • Zet het dan in de vriezer tot het stevig genoeg is om er blokjes van te snijden.
  • Bewaar de kokos tahinfudge in de koelkast tot gebruik.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating