Knapperige sesam zalmblokjes

Verse zalm wordt in hapklare blokjes gesneden en vervolgens in de pan gebakken tot knapperige, malse perfectie in dit simpele maar geweldige recept voor knapperige sesam zalmblokjes. Zoete en hartige kleverige zalm brengt zeker leven in uw doordeweekse maaltijden!

Als jij net als ik een grote voorliefde hebt voor knapperige zalm, dan zal je genieten van het feit dat elke hap van deze knapperige sesamzalm u een perfecte textuur biedt.
Omdat de zalm in blokjes wordt gesneden en vervolgens in een koekenpan wordt dichtgeschroeid, zodat het oppervlak zo krokant mogelijk wordt, wordt de zalm onmiskenbaar krokant. Toch blijft hij van binnen mals en heeft hij een smaakvolle Aziatische smaak.

 

Zalm

 

Gebruik zalmfilets met of zonder vel voor dit recept. Voor het beste resultaat gebruik je verse zalmfilets in plaats van bevroren zalm, omdat de textuur dan absoluut perfect wordt.
Snijd de zalm in blokjes (als je de zalm liever zonder vel hebt, kun je het vel eraf snijden en weggooien voordat je hem snijdt).
Bak de zalm op niet te hoog vuur, anders verbranden de sesamzaadjes.

 

Aziatische zalmbowls

 

Je kunt de zalm serveren in een bowl. Maak er een complete maaltijd van, met gekookte rijst, wat kimchi, ingelegde komkomkommer en lente-uitjes.
Voor extra smaak kun je de rijst besprenkelen met sojasaus, vers limoensap of teriyakisaus. Voor een lekkere pittige smaak kun je er sriracha overheen gieten.
Wees creatief en maak de bowls met je favoriete bowl-ingrediënten! Zeewiersalade geeft je een sushi bowl-gevoel. Gebakken of geroerbakte groenten voegen volume, vezels en vitamines toe aan de maaltijd.
Als je je kom opmaakt, kun je rekenen op een geweldige, unieke maaltijd die gezond eten doordeweeks leuk en interessant houdt.

 

Erbij

 

Serveer de knapperige sesam zalmblokjes met bijgerechten naar keuze. Ik vind de zalm heerlijk met roergebakken wilde spinazie en zelfgemaakte Atjar.

 

Nog meer heerlijke Aziatische zalmrecepten zijn:

 

Sushi bowl met warm gerookte zalm
Oosterse zalmpakketjes uit de oven
Aziatische kokos vissoep met zalm
Miso zalm met roergebakken asperges en noedels
Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich

 

Tips:

 

Overweeg om chilivlokken of sriracha toe te voegen aan de sausingrediënten om het lekker pittig te maken.

Ik heb zwarte sesamzaadjes gebruikt, maar je kunt ook witte nemen.

Bewaar restjes maximaal 5 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Knapperige sesam zalmblokjes:

Knapperige sesam zalmblokjes. Zoete, knapperitge en hartige kleverige zalm brengt zeker leven in uw doordeweekse maaltijden!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr zalmfilets
  • peper en zout
  • 4 el sesamzaadjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • 4 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 2 tl sesamolie

Instructies
 

  • Meng in een kleine kom of maatbeker de sojasaus, rijstazijn, knoflook en sesamolie. Zet apart tot gebruik.
  • Snijd de zalm in blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Wentel ze dan door de sesamzaadjes.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en laat de pan een paar minuten opwarmen.
  • Leg de zalm voorzichtig in de pan en laat ze ongestoord 2 minuten bakken voordat je ze omdraait en nog eens 2 minuten bakt, tot beide kanten diep goudbruin zijn.
  • Giet de saus in de pan en roer het voorzichtig rond tot alle zalm aan de saus is blootgesteld. Bak nog een paar minuten, af en toe omdraaiend, of tot de zalm gaar is
  • Proef de smaak van de zalm en voeg eventueel nog wat sojasaus, rijstazijn of een scheutje vers limoensap toe. Voeg eventueel wat zeezout toe.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating