Ga terug
–+ servings
Knapperige sesam zalmblokjes. Zoete, knapperitge en hartige kleverige zalm brengt zeker leven in uw doordeweekse maaltijden!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr zalmfilets
  • peper en zout
  • 4 el sesamzaadjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • 4 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 2 tl sesamolie

Instructies
 

  • Meng in een kleine kom of maatbeker de sojasaus, rijstazijn, knoflook en sesamolie. Zet apart tot gebruik.
  • Snijd de zalm in blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Wentel ze dan door de sesamzaadjes.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en laat de pan een paar minuten opwarmen.
  • Leg de zalm voorzichtig in de pan en laat ze ongestoord 2 minuten bakken voordat je ze omdraait en nog eens 2 minuten bakt, tot beide kanten diep goudbruin zijn.
  • Giet de saus in de pan en roer het voorzichtig rond tot alle zalm aan de saus is blootgesteld. Bak nog een paar minuten, af en toe omdraaiend, of tot de zalm gaar is
  • Proef de smaak van de zalm en voeg eventueel nog wat sojasaus, rijstazijn of een scheutje vers limoensap toe. Voeg eventueel wat zeezout toe.