Kippensoep met wortel, witte bonen en spelt

Kippensoep met wortel, witte bonen en spelt is een lekkere gevulde maaltijdsoep voor koude dagen. Serveer het met brood en boter. Ik had nog wat geroosterde pompoenblokjes en die heb ik er op het laatst ook nog bij gedaan. Dit is weer eens een andere manier om kippensoep te maken dan de klassieke kippensoep. Lekker verwarmend en lekker vullend, dat is precies wat je nodig hebt in de herfst of winter. Ik heb er een boerenkoolpesto bij gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook een andere pesto erbij serveren.

 

Het recept voor de boerenkoolpesto vind je hier.

Kippensoep met wortel, witte bonen en spelt. Deze lippensoep met wortel, witte bonen en spelt is een lekkere verwarmende en vullende soep voor een koude dag
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 winterwortels
  • 3 kipfilets
  • 2,5 ltr kippenbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 4 takjes tijm
  • 500 gr gekookte witte bonen
  • 150 gr spelt
  • zout en peper

Instructies
 

  • Schil de wortels en snijd ze in stukken.
  • Doe ze in een grote soeppan en schenk hier de koude kippenbouillon op.
  • Leg hierop de kipfilets en laurierblaadje. Breng de bouillon tegen de kook aan. Leg een deksel op de pan en zet het vuur uit en laat de kip een uur garen in de warme bouillon.
  • Doe een scheutje olijfolie in een bakpan en rooster hierin de spelt ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan een beetje zout en een halve liter water toe en breng aan de kook.
  • Kook de spelt verder gaar volgens de aanwijzing van de verpakking. Giet dan af.
  • Giet de bonen af, spoel ze af en laat uitlekken.
  • Lepel na een uur voorzichtig de kipfilets uit de pan met een schuimspaan en leg ze op een snijplank. Snijd ze in kleine blokjes.
  • Doe de kip, bonen en gekookte spelt in de pan en verwarm de soep. Breng de soep (indien nodig) op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep in een soepbord en garneer met de boerenkoolpesto.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating