Kipkluifjes met pittige mosterd en honingsaus

Kipkluifjes met pittige mosterd en honingsaus is een klassiek Amerikaans recept dat knapperig, zoet en pittig is. De kluifjes worden tot in de perfectie gebakken en gesmoord in een heerlijke romige en pittige mosterdsaus. Alles wat je nodig hebt zijn een paar simpele ingrediënten en een uur, zo makkelijk is het!
Zorg er wel voor dat je genoeg maakt, want ze verdwijnen snel!

 

Kipkluifjes

 

Hoewel kipkluifjes perfect zijn voor een feestje, kunnen ze echt altijd en overal worden gegeten. Maak ze klaar als aperitief voor een etentje of een ‘trakteer jezelf’ weekendsnack. Bonus; in plaats van te frituren, worden deze kluifjes in de oven gebakken.
Terwijl ze in de oven bakken, maak je alvast de pittige mosterd en honingsaus in een kom. Wentel vervolgens kluifjes door de saus, bak ze opnieuw even in de oven en serveer met eventuele overgebleven saus als dipsaus. De combinatie van kip en pittige mosterd met honing is onweerstaanbaar.

 

Als je op zoek bent naar nog meer manieren om kipkluifjes te bereiden, probeer dan deze recepten eens:

Hete kipkluifjes Nashville-Style
Spaanse gefrituurde kipkluifjes
Buffalo style kipkluifjes
Koreaanse pittige kipkluifjes
Kipkluifjes met pittige zoete saus, pinda’s en koriander
Pikante kipkluifjes

 

Mosterd

 

Ik kreeg van Kühne twee soorten mosterd, namelijk de American Mustard én Habanero Chili Mustard. Kühne wil de veelzijdigheid van mosterd benadrukken en vergroten, daarom hebben zij deze twee nieuwe varianten geïntroduceerd. De Habanero Chili mosterd heb ik gebruikt in dit recept. Deze is door het gebruik van de habanero pepers en paprika een behoorlijk pittige mosterd. Een verrijking bij elke barbecue.

 

Tips:

 

Je kunt zowel kipkluifjes als kipborrelhapjes of de dubbele kippenvleugels gebruiken. Snijd de kippenvleugels wel doormidden.

Mocht je de Habanero Chili Mustard* niet kunnen vinden in jouw supermarkt, gebruik dan een Dijonmosterd en meng hier zoveel hete saus zoals tabasco of sriracha doorheen als jij lekker vindt.

 

 

Recept Kipkluifjes met pittige mosterd en honingsaus:

Kipkluifjes met pittige mosterd en honingsaus. Deze kipkluifjes is een klassiek Amerikaans recept dat knapperig, zoet en pittig is.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg kipkluifjes
  • olie
  • peper en zout
  • 4 el Habanero Chili mosterd*
  • 3 el honing
  • 1 tl appelciderazijn

Instructies
 

  • Verhit de oven voor op 230°C. Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie en vet deze in met wat olie.
  • Dep de kipkluifjes droog met keukenpapier. Meng de kluifjes in een grote kom met de olie, zout en peper. Spreid de kluifjes uit op de bakplaat.
  • Bak ze in 45-50 minuten of tot ze krokant zijn, draai ze halverwege wel even om.
  • Maak ondertussen de saus. Voeg de mosterd, honing en appelciderazijn toe aan een kom en roer tot alles goed gemengd is.
  • Haal de kluifjes uit de oven. Meng ze door de saus en leg ze weer terug op de bakplaat en bak nog eens 10 minuten in de oven.
  • Leg de kluifjes om een bord of schaal en serveer ze eventueel met de overgebleven saus.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating