Kipfilet met een romige paprikasaus

In de foodybox zomer van Kroon op het Werk zat een heerlijke grote rode paprika Van eigen bodem. Ik wilde deze paprika laten shinen in een gerecht. Nou en dat is gelukt met deze Kipfilet met een romige paprikasaus. Heerlijke kip met een saus gemaakt van paprika en zachte geitenkaas. Dit makkelijk te maken en lekkere gerecht wil jij proberen.

 

Paprika

 

Ik ben gek op paprika’s, maar dan niet rauw verwerkt. Op een of andere manier kan ik daar niet tegen, maar gebakken of geroosterd vind ik ze heerlijk en gaat het goed. Deze prachtige grote rode paprika van eigen bodem komt natuurlijk uit de kas en daarom zijn ze het hele jaar door verkrijgbaar. Behalve de bekende rode, heb je ook gele, oranje en groene paprika’s. Maar ik heb ook wel eens witte en paarse gespot. Die mooie paarse exemplaren worden echter groen zodra je ze gaat bakken.

 

Het is een lekkere knapperige groente die op heel veel manier bereid kan worden. Je kunt het rauw eten in een salade of als rauwkost, bakken, roerbakken, roosteren of er een heerlijke saus of soep van maken.
De rode pepers zoals cayenne of de jalapeño pepers zijn familie van de paprika, maar het verschil is dat de paprika helemaal niet pittig is. Daarnaast heb je nog de puntpaprika’s en de kleine snack paprika’s in allerlei kleuren. Per kleur verschilt de smaak trouwens.

 

Kipfilet

 

Door de kipfilet goed plat te slaan is deze heel snel gaar. En omdat je de kip gaart in de saus, krijg je ook nog eens een supermals stukje vlees.
Kipfilet is lekker mager, en daarom staat het regelmatig bij ons op het menu. En met deze saus maak je er ook nog een feestmaaltijd van.

 

Geitenkaas

 

De geitenkaas zorgt ervoor dat je een romige saus krijgt. Het geeft de saus wel een zuurtje mee, daar moet je wel van houden. Ben je echt niet gek op geitenkaas, vervang dit dan door verse roomkaas.

 

Wat eten we erbij?

 

Ik was zo druk bezig met het bereiden van dit gerecht, dat ik helemaal vergat dat er misschien nog iets bij moest (tja kan gebeuren hè). Er lag nog een desembrood op het aanrecht, hiervan heb ik lekker geroosterd knoflookbrood gemaakt.
Maar je kunt heel goed gekookte rijst of pasta erbij serveren. Of een lekkere aardappelpuree zal er ook goed bij smaken denk ik.

 

Tip:

 

Avjar* is een geroosterde rode paprikasaus. Er zijn twee soorten, waarvan er eentje pittig is. Je koopt het in een pot bij een Turkse winkel of grote supermarkten hebben ze tegenwoordig ook.

 

 

Recept Kipfilet met een romige paprikasaus:

Kipfilet met een romige paprikasaus. Heerlijke kip met een saus gemaakt van paprika en zachte geitenkaas.Een makkelijk te maken eenpansgerecht.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1 grote ui
  • 1 grote rode paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 kipfilets
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 2 el Avjar*
  • 250 ml kippenbouillon
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 100 gr baby spinazie

Instructions
 

  • Snijd de ui en paprika in dunne repen en hak de knoflook fijn.
  • Sla de kipfilets plat tussen twee vellen vershoudfolie met een vleeshamer of zware pan.
  • Bak in een scheutje olijfolie de ui, paprika en knoflook glazig in ongeveer 5 minuten.
  • Schep dan uit de pan en bak in dezelfde pan de kipfilets aan beide kanten goudbruin.
  • Mix ondertussen met een staafmixer of in een blender de avjar, bouillon en geitenkaas met elkaar tot een saus en giet dit dan bij de kip in de pan.
  • Voeg nu de ui en paprika ook toe en laat alles op middelhoog vuur pruttelen tot de kip gaar (ongeveer 10 minuten) en de saus is ingekookt.
  • Doe als laatste de spinazie erbij en meng dit door de saus tot het geslonken is.
  • Proef of de saus voldoende op smaak is, zo niet dan kan je nog wat peper of zout toevoegen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating