Kip met Sinaasappel Gembersaus

Chinese orange chicken is knapperig gebakken kip bedekt met een authentieke sinaasappelsaus. Ik heb er mijn variatie op gemaakt, welke snel en makkelijk te bereiden is. Dit recept voor kip met sinaasappel gembersaus is een gezonder alternatief voor de afhaalmaaltijden. Het hele gezin zal dol zijn op deze roergebakken kipfilet met een marinade van sinaasappelsap. Waarom laten bezorgen als je zelf thuis nog lekkerder (en gezonder) dit recept voor kip met sinaasappel en gember kunt maken.

 

Wat is orange chicken?

Orange chicken is een populair Chinees afhaalgerecht dat meestal bestaat uit gepaneerde en gefrituurde stukjes krokante kip, gemengd met een zoetzure sinaasappelsaus. Mijn recept voor orange chicken vervangt de gefrituurde kip door roergebakken kipfilet voor een iets gezonder alternatief.
Over het algemeen is dit geen pittig gerecht. Sommige variaties kunnen echter een vleugje kruiden bevatten om de zoetheid van de sinaasappel in evenwicht te brengen.

Kip met Sinaasappel Gembersaus

 

Ingrediënten

  • Sinaasappels, het allerbelangrijkste is om de sinaasappels eerst te raspen voordat je ze uitperst, want je hebt verse sinaasappelschil nodig voor dit recept. Je hebt ongeveer 200 ml
    sinaasappelsap nodig voor de saus.
  • Kip, je kunt kipfilet of kipdijfilets gebruiken.
  • Sojasaus
  • Verse gember, geraspt van een gemberwortel, dus niet gemberpoeder.
  • Knoflook, gebruik gehakte of geraspte verse knoflook om de sinaasappelsaus van kip extra smaak te geven.
  • Plantaardige olie zoals bijvoorbeeld zonnebloemolie. Een deel van de olie gaat in de saus voor de kip en de rest wordt gebruikt om de kip te bakken.
  • Rijstazijn, dit voegt zuur en diepte van smaak toe aan de sinaasappel-gembersaus.
  • Lichtbruine basterdsuiker, voor die klassieke zoete toets deze kip altijd heeft.
  • Sriracha, dit is optioneel. Gebruik geen sriracha als je niet wilt dat dit gerecht pittig is.
  • Maizena, dit wordt gebruikt om de marinade te verdikken tot een glazige saus.
  • Lente-ui, om het gerecht te garneren met een vleugje groene frisheid.

 

Tips:

  • Ik heb nu voor de saus bloedsinaasappelen gebruikt voor een seizoensgebonden tintje.
  • Als je een mix van liefhebbers van pittig eten en mensen die niet van pittig eten uitnodigt, laat dan de sriracha uit saus weg en bied gewoon sriracha, sambal of crispy chili-olie aan tafel aan, zodat mensen er zelf iets aan toe kunnen voegen.
  • Ik heb het gegeten met bloemkoolrijst en gegrilde bimi.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Kip met Sinaasappel Gembersaus:

Chinese orange chicken is knapperig gebakken kip bedekt met een authentieke sinaasappelsaus. Ik heb er mijn variatie op gemaakt, welke snel en makkelijk te bereiden is. Dit recept voor kip met sinaasappel gembersaus is een gezonder alternatief voor de afhaalmaaltijden. Het hele gezin zal dol zijn op deze roergebakken kipfilet met een marinade van sinaasappelsap. Waarom laten bezorgen als je zelf thuis nog lekkerder (en gezonder) dit recept voor kip met sinaasappel en gember kunt maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Chinees
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 1 tl maïzena
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 40 ml sojasaus
  • 1 el geraspte gember
  • plantaardige olie
  • 1 el fijngehakte knoflook
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl geraspte sinaasappelschil
  • 1 el lichtbruine suiker
  • 1 tl sriracha
  • 250 gr kipfilets
  • 1 lente-ui dun gesneden

Instructions
 

  • Doe de maïzena in een kleine kom en voeg daar 2 el sinaasappelsap bij. Meng dit goed met elkaar.
  • Meng dan de rest van het sinaasappelsap, sojasaus, gember, 1 el olie, knoflook, azijn, sinaasappelschil, bruine suiker en sriracha (indien gebruikt) erdoor.
  • Snijd de kip in hapklare stukjes. Verhit een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg 1 eetlepel olie en de kip toe en bak 5 tot 6 minuten of tot de kip goudbruin is.
  • Doe de saus in de koekenpan bij de kip en verhit tot het kookt. Kook dit een paar minuten of tot de saus dikker wordt en de kip gaar is.
  • Serveer de kip bestrooid met lente-uien.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating