Dit gerecht is een afgeleide van de Indiase rijstschotel Kedgeree. Het gerecht wordt veel gegeten in Engeland en de Engelsen hebben er ook hun eigen draai aan gegeven. Zij hebben namelijk de linzen vervangen door vis. Dit is meestal gepocheerde schelvis, maar je kunt natuurlijk allerlei soorten vis en rijst voor dit gerecht gebruiken. In India wordt het als ontbijt gegeten, maar ik zie het toch eerder als avondmaaltijd. Deze Kedgeree met tarwe en garnalen is dus niet met rijst bereid, maar met hele tarwekorrels. Deze heb ik ongeveer 30 minuten (vooraf) gekookt, iets minder lang dan op de verpakking staat. Vind het namelijk wel lekker als de korrels nog een ‘bite’ hebben.
Normaal gesproken wordt er geen groente in dit rijstgerecht gebruikt, maar ik had nog 2 aubergines liggen die nodig op moesten, vandaar dat ik ze mee gebakken heb.
En hier heb ik nog zo’n lekker gerecht met tarwe, namelijk: Tarwe met wortels en kikkererwten
Ingredients
- zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 el garam masala kruiden
- 2 aubergines
- 450 gr rauwe garnalen
- 1 tl chilipoeder
- 300 gr tarwekorrels, gekookt
- 1 bosje koriander
- 4 zachtgekookte eieren
- peper en zout
Instructions
- Zet twee wokpannen klaar met een scheut zonnebloemolie. Schil de uien, snijd ze doormidden en snijd in dunne halve ringen.
- Fruit in een wok de uien aan met de knoflook, kruidenmix en wat peper en zout.
- Snijd de aubergines in kleine blokjes en voeg ze dan bij de uien en bak dit goudbruin en gaar.
- Bak in de andere wok op hoog vuur de garnalen in ongeveer 2-3 minuten tot ze mooi roze geworden zijn. Strooi er zout en chilipoeder over.
- Voeg nu de gekookte tarwe toe bij de groenten en bak dit nog even mee. Hak de koriander grof en meng dit als laatste door het gerecht.
- Serveer de kedgeree op de borden, verdeel de garnalen erover en de doormidden gesneden eieren.