Ga terug
–+ servings
Kedgeree met tarwe en garnalen. Dit gerecht is een afgeleide van de Indiase rijstschotel Kedgeree, het is een kedgeree met tarwe en garnalen geworden.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vis
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el garam masala kruiden
  • 2 aubergines
  • 450 gr rauwe garnalen
  • 1 tl chilipoeder
  • 300 gr tarwekorrels, gekookt
  • 1 bosje koriander
  • 4 zachtgekookte eieren
  • peper en zout

Instructies
 

  • Zet twee wokpannen klaar met een scheut zonnebloemolie. Schil de uien, snijd ze doormidden en snijd in dunne halve ringen.
  • Fruit in een wok de uien aan met de knoflook, kruidenmix en wat peper en zout.
  • Snijd de aubergines in kleine blokjes en voeg ze dan bij de uien en bak dit goudbruin en gaar.
  • Bak in de andere wok op hoog vuur de garnalen in ongeveer 2-3 minuten tot ze mooi roze geworden zijn. Strooi er zout en chilipoeder over.
  • Voeg nu de gekookte tarwe toe bij de groenten en bak dit nog even mee. Hak de koriander grof en meng dit als laatste door het gerecht.
  • Serveer de kedgeree op de borden, verdeel de garnalen erover en de doormidden gesneden eieren.