Kabeljauw met gyroskruiden uit de airfryer

Lekkere kabeljauwhaasjes met Griekse smaken, geserveerd met bulgur en gekleurde paprika’s. Na vier minuten kwam er perfect gegaarde kabeljauwhaasjes uit de airfryer die mooi glazig wit van binnen waren. Deze kabeljauw met gyroskruiden uit de airfryer moet je dus echt eens proberen. Snel klaar en superlekker.

 

Kabeljauw

 

De kabeljauw is een populaire vissoort in ons land. De vis is vol smaak en dat valt bij elke visliefhebber wel in de smaak. Toch is de smaak van kabeljauw ook wel vrij neutraal, waardoor deze zo geliefd is.
De vis heeft mooi wit visvlees met weinig graten. Als er graten in zitten, kan je die makkelijk eruit halen.
Het enige nadeel van kabeljauw is dat het vrij snel uit elkaar valt als de vis gaar is.
Daarom kan je deze het beste met vel bakken.

 

Kabeljauw leeft in noordoosten van de Atlantische oceaan, de Noordzee en de Oostzee. De meest verkochte kabeljauw in ons land komt uit Noorwegen.
Mocht de kabeljauw niet in het seizoen zijn, dan kan je deze vervangen door de skrei. Deze vis wordt ook wel de winterkabeljauw genoemd.

 

Ben jij ook zo gek op kabeljauw? Nou dan heb ik nog meer heerlijke kabeljauwrecepten voor jou:

 

Kabeljauw met asperges en daslookmayonaise
Vispotje met kabeljauw in tomatensaus
Kabeljauw met butter en eek
Vispotje van kabeljauwhaasjes en orzo
Kabeljauw met spek en bietensalade
Kabeljauwhaas met gegrilde asperges
Traybake Italiaanse kabeljauw
Kabeljauw burger met erwten spread
Kokos tomaten curry met kabeljauw
Grieks kabeljauwhaasje met citroen
Miso kabeljauw met zoetzure rode wortel noedels
Teriyaki kabeljauw met bonensalade
Kabeljauw ceviche met chips

 

Tips:

 

In plaats van kabeljauwhaasjes kan je ook kabeljauwfilet gebruiken, deze zullen sneller gaar zijn omdat de filet meestal dunner is.

De bulgur kan vervangen worden door parelcouscous of orzo.

 

 

Recept Kabeljauw met gyroskruiden uit de airfryer:

Kabeljauw met gyroskruiden uit de airfryer. Wist je dat je heel goed vis zoals kabeljauw kunt bereiden in de airfryer? Lekker en snel klaar.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kabeljauwhaasjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gyroskruiden
  • 1 citroen
  • 100 g bulgur
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 tl gehakte rozemarijn
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de rode ui in dunne halveringen, hak de knoflook fijn en snijd de paprika’s in dunne repen.
  • Kook de bulgur beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking, giet dan af.
  • Fruit de ui aan in een grote bakpan in een eetlepel olijfolie, voeg de knoflook en de paprika’s toe en bak dit knapperig.
  • Voeg de gekookte bulgur, de chilivlokken, rozemarijn erbij en bak dit even mee.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Smeer de kabeljauwhaasjes in met een theelepel olijfolie en bestrooi ze dan met de gyros kruiden, peper en zout. Leg de filets op een velletje bakpapier.
  • Zodra de airfryer voorverwarmd is, leg je de kabeljauw met bakpapier in de mand.
  • Bak de vis in ongeveer 4 minuten gaar in de airfryer.
  • Als de vis gaar is haal je ze er voorzichtig uit met een spatel en leg je ze op de borden. Serveer ze met de groenten met bulgur.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating