Deze havermout met bloedsinaasappel was zo lekker, dat ik toch maar het receptje heb uitgeschreven voor jullie. Omdat het nu de tijd van de bloedsinaasappels is, heb ik die gebruikt maar je kunt natuurlijk ook gewone sinaasappels, mandarijnen of grapefruits hiervoor in de plaats gebruiken. Maak het ’s avonds alvast klaar, dan staat er ’s morgens een heerlijk ontbijtje voor je klaar.
Havermout
Havermout is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens goed voor je.
In havermout zitten namelijk hele bijzondere en goede vezels, die nemen veel vocht op in je darmen. Hierdoor zwellen ze lekker op en houd onze maag lang vol, waardoor we geen hongergevoel krijgen. Na zo’n lekker ontbijtje, kom jij de hele morgen goed door en zal je geen snaaimomenten krijgen.
Havermout is glutenvrij, een goede keuze voor als je glutenintolerantie hebt of sowieso minder gluten wilt nuttigen. Let wel op de verpakking of er inderdaad op staat dat het glutenvrij is!
Gezonde vezels en de goede koolhydraten die in havervlokken zitten, zorgen ervoor dat deze langzaam opgenomen worden in je lichaam waardoor de energie langzaam wordt afgegeven in je lichaam. Daarom is het zo goed voor onze bloedglucosespiegel.
Allemaal goede redenen om je dag te beginnen met havermout. Ik heb diverse recepten van havermout oftewel overnight oats op de site staan. Zoek ze maar eens op.
Je kunt zoveel recepten verzinnen met havervlokken, zoals bijvoorbeeld deze heerlijke Gebakken havermout met blauwe bessen, Eiwitrijke appel havermoutkoeken, Zelfgemaakte havermout proteïnerepen of Luchtige havermoutpannenkoekjes met kersen.
Dus snel een pak havervlokken kopen en lekker aan de slag gaan ermee.
Ontbijten
In deze tijd dat iedereen het te druk heeft en ontzettend veel haast heeft ’s morgens, schiet het ontbijt er regelmatig bij in. En dat is jammer want een goed ontbijt is het halve werk!
Je kent het wel … zo halverwege de morgen krijg je een ontzettende honger. Grote kans is dat je dan een koekje of iets anders bij de koffie gaat nemen om deze trek te stillen.
Het is zelfs zo dat als je niet ontbijt, dit je de hele dag blijft achtervolgen en je ’s middags ook weer een dip kunt krijgen waardoor je sneller geneigd bent te gaan snoepen.
Lees ook mijn blog: Ontbijt je wel?
Recept Havermout met bloedsinaasappel:
Ingrediënten
- 2 bloedsinaasappels
- 100 gr havervlokken
- 450 gr Griekse yoghurt
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 el agavesiroop
Instructies
- Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van 1 sinaasappel af.
- Zet de sinaasappel op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit eraf. Snijd de parten tussen de vliesjes uit en snijd die in blokjes.
- Rasp de andere sinaasappel, snijd deze doormidden, snijd hier 2 dunne plakken uit en pers de rest van de sinaasappel uit. Doe de sinaasappelplakken in het glas tegen de wand.
- Meng de sinaasappelsap en rasp door de yoghurt. Roer hier de vanillesuiker, agavesiroop en havervlokken door.
- Lepel het in twee glazen, garneer met de sinaasappelstukjes en zet dit afgedekt een nachtje weg in de koelkast.