Peanut butter and jelly is een klassieke en populaire Amerikaanse combi. Het is een boterham besmeerd met pindakaas en jam erop oftewel PB&J. Ik heb het gecombineerd in deze heerlijke havermout, banaan en pindakaascake. Dit wil je proberen!
Ontbijt
Je kunt deze cake warm of koud eten en het is lekker als ontbijt. Maak het in het weekend en verras je gezin ermee. En oh wat ruikt het lekker als deze cake in de oven staat. Daar komen ze echt wel hun bed voor uit. Lekkere warme comfortfood, dat wil je wel als ontbijt. Daarbij is het nog voedzaam en verantwoord ook.
In mijn blog: Ontbijt je wel? kan je lezen dat het ontbijt toch wel een goede start van de dag is. Vaak denk je dat je te druk bent doordeweeks of dat je geen trek hebt ’s morgens, maar op mijn site vind je heel veel ontbijtjes die je de avond ervoor alvast klaar kunt maken. Dan heb je een goede en snelle start ’s morgens.
In het weekend vind ik het heerlijk om uitgebreid te ontbijten. En daar is deze havermout, banaan en pindakaascake een goed voorbeeld van. Het is echt een ontbijt om op koude dagen te bereiden en lekker warm te verorberen.
Tips:
In plaats van jam heb ik verse frambozen gebruikt. Je kunt ook diepvries frambozen hiervoor gebruiken. Ook lekker lijkt mij het om blauwe bessen erin te verwerken.
Gebruik overrijpe bananen, die maken de cake lekker zoet. Dan hoef je alleen nog maar een klein beetje honing toe te voegen als zoetmiddel.
Het is een vrij nat beslag, maar de havermout zal het vocht snel opnemen dus wees niet bang dat het te nat is.
Ik heb pindakaas met stukjes pinda erin gebruikt, omdat ik deze lekker vind. Maar je kunt ook de gladde pindakaas gebruiken.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Havermout, banaan en pindakaascake
Ingrediënten
- 2 eieren (L)
- 130 gr pindakaas
- 2 rijpe bananen, geprakt
- 200 ml melk
- 3 el honing
- 225 gr havervlokken
- 2 el kaneelpoeder
- 7 gr bakpoeder
- 125 gr verse frambozen
Instructies
- Verwarm een oven voor op 175˚C.
- Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier.
- Klop de eieren op met een mixer. Voeg dan de pindakaas, geprakte bananen, melk en honing toe en klop dit door elkaar.
- Voeg dan de havervlokken, kaneelpoeder en bakpoeder toe en spatel dit door het beslag.
- Meng als laatste voorzichtig de verse frambozen erdoor.
- Giet het beslag in het bakblik en bak dit tussen de 30 en 35 minuten of totdat de cake gaar is. Dit kan je checken met een satéprikker, als die droog uit de cake komt is het gaar.
- Haal de cake dan uit de oven en laat iets afkoelen voordat je de cake in stukken snijdt.
2 reacties
In recept staat niet wanneer kaneel erbij moet?
Hoi Wilma, de kaneelpoeder gaat samen met de havervlokken en bakpoeder door het beslag.
Groetjes, Hanneke