Ga terug
+ servings
Havermout, banaan en pindakaascake. Maak deze heerlijke cake op een zondagmorgen als je de tijd hebt om te bakken. Heerlijk als ontbijt!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 9 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eieren (L)
  • 130 gr pindakaas
  • 2 rijpe bananen, geprakt
  • 200 ml melk
  • 3 el honing
  • 225 gr havervlokken
  • 2 el kaneelpoeder
  • 7 gr bakpoeder
  • 125 gr verse frambozen

Instructies
 

  • Verwarm een oven voor op 175˚C.
  • Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier.
  • Klop de eieren op met een mixer. Voeg dan de pindakaas, geprakte bananen, melk en honing toe en klop dit door elkaar.
  • Voeg dan de havervlokken, kaneelpoeder en bakpoeder toe en spatel dit door het beslag.
  • Meng als laatste voorzichtig de verse frambozen erdoor.
  • Giet het beslag in het bakblik en bak dit tussen de 30 en 35 minuten of totdat de cake gaar is. Dit kan je checken met een satéprikker, als die droog uit de cake komt is het gaar.
  • Haal de cake dan uit de oven en laat iets afkoelen voordat je de cake in stukken snijdt.