Hasselback kipfilet met paddenstoelen

Je kent misschien wel de hasselback aardappelen, maar je kunt ook een heerlijke Hasselback kipfilet gevuld met paddenstoelen maken. Je maakt inkepingen in de kipfilet en vult deze met een lekkere paddenstoelencrème en bakt dit in de oven. Daarbij nog een lekkere soort ratatouille en je hebt een heerlijke maaltijd in elkaar geflanst.

 

Hasselback

 

Hasselback aardappelen zijn aardappelen die ingesneden worden, gevuld met boter en eventueel kruiden en in de oven geroosterd. Een heerlijke en feestelijke manier om aardappelen te serveren.

 

Het van oorsprong Zweedse recept voor deze aardappelen gaat al terug naar 1929. Deze manier van bereiden staat in het Zweedse Prinsessornas kokbok uit dit jaar.
Maar het verhaal gaat dat het de naam te danken heeft aan het Zweedse hotel Hasselbacken in Stockholm, waar de chef het op kaart had staan. Het was het in de jaren 1970-1980 erg populair in de Scandinavische landen. En toen gingen de Amerikanen ermee aan de haal, daar zijn deze aardappelen nog steeds super populair.

 

Op zich is een Hasselback aardappel bereiden een makkelijk recept, je zet ze in de oven en die doet het werk voor je. Het resultaat is een lekkere krokante aardappel die lekker zacht van binnen is.
Ik heb ook nog een heerlijk recept voor een Hasselback pompoen en zoete aardappel voor jullie.

 

Kip

 

Ik ben geboren en getogen in Barneveld en ben daarom misschien wel zo gek op kip. Je kunt dus heel veel kiprecepten vinden op de site. Het is natuurlijk ook zo’n veelzijdig stukje vlees. Kip is daarom zo’n populair gerecht in vele landen en culturen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de klassieke Coq au vin uit Frankrijk? Of de Butter Chicken uit India? En de Piccata uit Italië? Een Jollof rijstschotel met kip uit Afrika en de Buffalo chicken wings uit Amerika zijn ook niet te versmaden. Zoek maar eens onder KIP bij de ingrediënten en je vindt nog veel meer heerlijke recepten met kip.

 

Tip:

 

Neem voor dit gerecht de groenten die jij lekker vindt.

 

 

Recept Hasselback kipfilet gevuld met paddenstoelen:

Hasselback kipfilet met paddenstoelen. Je kent misschien de hasselback aardappel wel, ik heb deze techniek nu gebruikt om kipfilet te bereiden. Heerlijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Frans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kleine kipfilets
  • 200 gr kastanjechampignons
  • 1 klont boter
  • 1 takje verse tijm, blaadjes ervan
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 75 gr verse roomkaas
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 4 selderijstengels, in ringen
  • 1 aubergine, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 takje verse tijm, blaadjes ervan
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Hak de helft van de paddenstoelen in fijn en snijd de rest doormidden.
  • Bak in een bakpan met een klontje boter de gehakte paddenstoelen met de knoflook en tijmblaadjes goudbruin. Schep dit uit de pan in een schaal en laat afkoelen.
  • Als dit de paddenstoelen afgekoeld zijn, meng het dan met de roomkaas.
  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Leg de kipfilets op een bakplaat. Snijd inkepingen in de breedte van de kipfilet en vul dit met het paddenstoelenmengsel. Bestrooi ze met peper en zout.
  • Schuif de kipfilets in de oven en bak ze in 20-25 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de kipfilets).
  • Bak in een grote koekenpan in olijfolie de rode ui en bleekselderij glazig.
  • Voeg dan de aubergine toe en als de aubergine iets zacht geworden is voeg je de paprika, champignons, tijm en knoflook toe.
  • Bak dit op een middelhoog vuur ongeveer 10 minuten.
  • Als de kipfilets gaar zijn, haal ze uit de oven en serveer ze op de groenten op een bord. Garneer eventueel wat groen van de bleekselderij erover.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating