Hartvormige croissants met jam

Ik zal heel eerlijk zijn, de inspiratie voor deze hartvormige croissants met jam heb ik gekregen van het programma Heel Holland Bakt. Daar moesten ze in de technische opdracht hartvormige croissants maken. Dit was natuurlijk een veel te ingewikkeld recept voor deze niet-bakster, daarom heb ik er een hele simpele uitvoering van gemaakt.
Minimale inspanning met maximaal resultaat, dat wil toch iedereen?

 

Hartcroissants

 

Hartcroissants werden ze genoemd bij HHB. Ik vond het een vrij ingewikkeld recept. Het croissantdeeg hoefden ze niet zelf te maken, maar wel goed uitrollen en uitsteken. Daarop werd nog een roodkleurig croissantdeeg gelegd. De hartjes werden gebakken met zelfgemaakte spijsroom. Daarna werden ze gevuld met zelfgemaakte banketbakkersroom en Zwitserse room met frambozen en chocolade waaiers erop.
Mocht jij nou denken; dat lijkt me wel een leuk en interessant recept. Dan kan je hier vinden hoe je dit moet maken.

 

Ik houd het op de hele makkelijke manier. Ook erg lekker hoor.

 

Valentijnsdag

 

Omdat ik op Valentijnsdag jarig ben, vind je diverse Valentijnsrecepten en hartvormige recepten op de site. Het is altijd dubbel feest op deze dag en ik moet zeggen dat het ook een leuke dag is om jarig te zijn. Natuurlijk maak ik op mijn verjaardag een hartvormige taart of andere heerlijkheden in de vorm van een hart.

 

Dus toen ik dit de hartcroissants zag op TV wist ik gelijk dat ik deze zou maken, maar dan natuurlijk mijn eenvoudige versie ervan. Altijd leuk om je lief te verwennen met zo’n ontbijtje, of het nu Valentijnsdag is of niet.
Eigenlijk moet ik hiermee verwend worden op mijn verjaardag, maar ja ik zie manlief dit nog niet maken voor mij. Maar eigenlijk is het zo makkelijk, dat hij dit ook zou kunnen bereiden. Wie weet, ik ga even een flink hint geven (haha).

 

 

Recept Hartvormige croissants met jam:

Hartvormige croissants met jam. Wil je met een heel simpel recept hele grote indruk maken bij je lief? Bak dan deze heerlijke croissants voor ontbijt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Frans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 blik croissantdeeg
  • 3 el aardbeienjam
  • 1 el rietsuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Rol het croissantdeeg op een vel bakpapier en snijd de driehoeken uit langs de perforatie.
  • Steek met een hartvormige steker een zo groot mogelijk hart uit alle zes de croissantvellen. Steek dan drie stuks uit met een kleine hartvormige steker.
  • Leg die drie op de andere drie hartjes (je kunt de kleine hartjes ook meebakken).
  • Verdeel de jam over de drie croissantharten en smeer dit uit en bestrooi de randen met de suiker.
  • Leg ze met het papier op de bakplaat en schuif dit in de hete oven.
  • Bak de croissantharten in ongeveer 15-17 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal ze dan uit de oven. Eet ze niet gelijk op, want de jam is nog gloeiend heet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating