Hartvormige croissants met jam. Wil je met een heel simpel recept hele grote indruk maken bij je lief? Bak dan deze heerlijke croissants voor ontbijt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
- 1 blik croissantdeeg
- 3 el aardbeienjam
- 1 el rietsuiker
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Rol het croissantdeeg op een vel bakpapier en snijd de driehoeken uit langs de perforatie.
Steek met een hartvormige steker een zo groot mogelijk hart uit alle zes de croissantvellen. Steek dan drie stuks uit met een kleine hartvormige steker.
Leg die drie op de andere drie hartjes (je kunt de kleine hartjes ook meebakken).
Verdeel de jam over de drie croissantharten en smeer dit uit en bestrooi de randen met de suiker.
Leg ze met het papier op de bakplaat en schuif dit in de hete oven.
Bak de croissantharten in ongeveer 15-17 minuten goudbruin en gaar.
Haal ze dan uit de oven. Eet ze niet gelijk op, want de jam is nog gloeiend heet.