Groene Aspergelinten Salade met Erwten en Munt

Twee bossen groene asperges uit de Flevopolder gekocht op de markt. Gisteren al heerlijke geroosterde asperges gemaakt en vandaag gaan we voor een salade. Asperges deze keer eens rauw gelaten en heel dun geschaafd met een dunschiller. Het is even een handigheidje, maar als je de asperge goed plat op de snijplank legt en bij het uiteinde begint, dan wordt je er steeds handiger in. Ik had nog erwtjes in de vriezer liggen en deze bij de salade gebruikt. Ook nog lekkere rode ui van een biologische boer uit Zeewolde en verse munt uit eigen kruidentuin. Zo flans je toch een heerlijke groene aspergelinten salade met erwten en munt in elkaar.

O ja, ik zag de bieslook in bloei staan en heb daarvan de paarse bloemetjes over de salade gestrooid. Hoeft natuurlijk niet, maar is wel leuk (en lekker).

Nog meer groene asperges

Ben je nieuwsgierig geworden naar het recept van de Geroosterde asperges? Dat kan je het hier vinden.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Groene Aspergelinten Salade met Erwten en Munt:

Groene aspergelinten salade met erwten en munt. Heel veel groene asperges uit de Flevopolder gekocht en daar o.a. deze frisse groene aspergelinten salade met erwten en munt van gemaakt
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kleine rode ui
  • 2 el citroensap
  • 500 gr groene asperges
  • 100 gr doperwten
  • 1 avocado
  • 2 takken verse munt
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de rode ui in hele dunne ringen en doe ze in een jampotje. Strooi er wat zout over en giet de citroensap erover. Deksel erop en even goed schudden, laat ze mooi roze worden.
  • Spoel de asperges schoon, dep ze droog en snijd de harde onderkanten eraf. Snijd met een dunschiller de asperges in hele dunne plakken (begin bij de onderkant met snijden).
  • Als je verse erwtjes gebruikt, blancheer ze dan even in heet water.
  • Gebruik je diepvrieserwten, doe ze in een zeef en giet er heet water over. Laat uitlekken.
  • Pak met beide handen de geschilde asperges en drapeer ze op een groot bord of in een schaal. Strooi de erwten erover.
  • Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in dunne plakken. Verdeel de plakken over de salade. Verdeel de rode uiringen over de salade.
  • Haal de blaadjes munt van de takken, snijd ze eventueel grof en strooi over de salade.
  • Strooi ook wat zout en peper uit de molen over het bord.
  • Meng de olijfolie met de overgebleven citroensap en lepel dit over de salade.
  • Serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating