Groene aspergelinten salade met erwten en munt. Heel veel groene asperges uit de Flevopolder gekocht en daar o.a. deze frisse groene aspergelinten salade met erwten en munt van gemaakt
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 1 kleine rode ui
- 2 el citroensap
- 500 gr groene asperges
- 100 gr doperwten
- 1 avocado
- 2 takken verse munt
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Snijd de rode ui in hele dunne ringen en doe ze in een jampotje. Strooi er wat zout over en giet de citroensap erover. Deksel erop en even goed schudden, laat ze mooi roze worden.
Spoel de asperges schoon, dep ze droog en snijd de harde onderkanten eraf. Snijd met een dunschiller de asperges in hele dunne plakken (begin bij de onderkant met snijden).
Als je verse erwtjes gebruikt, blancheer ze dan even in heet water.
Gebruik je diepvrieserwten, doe ze in een zeef en giet er heet water over. Laat uitlekken.
Pak met beide handen de geschilde asperges en drapeer ze op een groot bord of in een schaal. Strooi de erwten erover.
Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in dunne plakken. Verdeel de plakken over de salade. Verdeel de rode uiringen over de salade.
Haal de blaadjes munt van de takken, snijd ze eventueel grof en strooi over de salade.
Strooi ook wat zout en peper uit de molen over het bord.
Meng de olijfolie met de overgebleven citroensap en lepel dit over de salade.
Serveer direct.