Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven

Deze Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven is een heerlijk en makkelijk gerecht. Ik heb het in een gietijzeren pan gemaakt, deze kan namelijk in de oven. Maar je kunt het natuurlijk ook in een wok bereiden en dan in een ovenschaal doen en deze in de oven zetten.

 

Het is een heerlijk vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.
De roomkaas maakt het gerecht lekker romig en de Parmezaanse kaas geeft het iets extra’s. Je kunt ook oude geraspte kaas hiervoor in de plaats gebruiken.
Ik heb een kant-en-klare basis tomaten pastasaus gebruikt. Gebruik een pastasaus die jij lekker vindt. Je kunt eventueel nog meer smaak toevoegen door er nog wat chilivlokken aan toe te voegen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

 

Je kunt de gnocchi koken in een wokpan en deze weer gebruiken om de rest van het gerecht erin te bereiden. Dan maak je maar één pan vies, scheelt weer in de afwas.

 

Gnocchi

 

Gnocchi is een pastasoort meestal gemaakt van aardappel en bloem. Deze Italiaanse deegkussentjes vind je bij de pastasoorten in de supermarkt. Het is een snel te bereiden pastasoort waarmee je heel veel verschillende gerechten kunt maken. Het is echt comfort food zoals ze dat zo mooi noemen. Wij zijn er gek op en je kunt daarom nog meer gnocchi recepten vinden op de site. Probeer ook eens Gnocchi met in de oven geroosterde tomaatjes.

 

 

Recept Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven:

Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven. Dit is een heerlijk en super makkelijk vegetarisch gerecht. Klaar in een mum van tijd.
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 17 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr gnocchi
  • 200 gr verse spinazie
  • 2 el olijfolie
  • 350 gr pastasaus
  • 2 knoflookteentjes, geraspt
  • 1 el oregano
  • 150 gr verse roomkaas
  • 40 gr Parmezaans kaas

Instructies
 

  • Zet de grill aan van de oven.
  • Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking en giet dan af.
  • Roerbak de spinazie in een pan in een scheutje olijfolie, voeg de pastasaus, knoflook en oregano toe en breng aan de kook.
  • Doe de gnocchi erbij en meng dit er nog even doorheen.
  • Giet het dan in een ovenschaal en lepel de roomkaas er hier en door op en rasp de Parmezaanse kaas erover.
  • Zet de ovenschaal onder de grill en laat dit vijf minuten bubbelen tot de Parmezaanse kaas gesmolten is.
  • Serveer met de schaal op tafel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating