Ik zag heel vaak Amerikaanse recepten voorbij komen van spaghetti squash en had geen idee wat voor soort pompoen dit was. Totdat ik ze zag liggen bij de groenteboer. De spaghetti pompoen …. die moet ik proberen. Maar ja wat ga je ermee doen, vullen met lekkere ingrediënten zoals kaas natuurlijk. Deze gevulde spaghetti pompoen zit vol met kaas, zongedroogde tomaatjes, pittige chorizo en geurige basilicum. Een match made in heaven.
Als je nou geen spaghetti pompoen kan vinden, koop dan een ‘gewone’ pompoen en rooster die zoals hieronder beschreven. Lepel dan het vruchtvlees eruit en snijd dit in kleine blokjes en meng het dan door het kaasmengsel.
En een heel ander maar ook zo’n lekker pompoengerecht is deze Pompoenpuree met braadworst en uienjus
Ingrediënten
- 1 spaghetti pompoen
- olijfolie
- 150 gr verse roomkaas
- 100 gr oude kaas, geraspt
- 6 zongedroogde tomaten, in stukjes
- 100 gr chorizo, in blokjes
- 5 takken basilicum, blaadjes ervan
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Snijd de spaghetti pompoen in de lengte doormidden en lepel de zaadjes eruit.
- Smeer de snijkanten in met olijfolie en bestrooi met zout. Leg de pompoenhelft met de snijkant op een vel aluminiumfolie op een bakplaat en schuif deze in de oven.
- Rooster de pompoen gaar in ongeveer 40-50 minuten (afhankelijk van de grootte van de pompoen). Haal ze dan uit de oven en laat iets afkoelen.
- Meng ondertussen de roomkaas met de geraspte kaas, zongedroogde tomaten, chorizoblokjes en de gehakte basilicumblaadjes. Breng op smaak met peper en zout.
- Schraap nu met een vork het pompoenvlees in de lengte uit de pompoenhelften (zie foto 2), hierdoor ontstaat een soort 'pompoenspaghetti'.
- Meng dit door het kaasmengsel en verdeel het mengsel over de twee pompoenhelften. Leg ze in een ovenschaal en bak dit ongeveer 15-20 minuten in oven.