Gevulde spaghetti pompoen. Deze gevulde spaghetti pompoen zit vol met kaas, zongedroogde tomaatjes, pittige chorizo en geurige basilicum.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 10 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
- 1 spaghetti pompoen
- olijfolie
- 150 gr verse roomkaas
- 100 gr oude kaas, geraspt
- 6 zongedroogde tomaten, in stukjes
- 100 gr chorizo, in blokjes
- 5 takken basilicum, blaadjes ervan
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Snijd de spaghetti pompoen in de lengte doormidden en lepel de zaadjes eruit.
Smeer de snijkanten in met olijfolie en bestrooi met zout. Leg de pompoenhelft met de snijkant op een vel aluminiumfolie op een bakplaat en schuif deze in de oven.
Rooster de pompoen gaar in ongeveer 40-50 minuten (afhankelijk van de grootte van de pompoen). Haal ze dan uit de oven en laat iets afkoelen.
Meng ondertussen de roomkaas met de geraspte kaas, zongedroogde tomaten, chorizoblokjes en de gehakte basilicumblaadjes. Breng op smaak met peper en zout.
Schraap nu met een vork het pompoenvlees in de lengte uit de pompoenhelften (zie foto 2), hierdoor ontstaat een soort 'pompoenspaghetti'.
Meng dit door het kaasmengsel en verdeel het mengsel over de twee pompoenhelften. Leg ze in een ovenschaal en bak dit ongeveer 15-20 minuten in oven.