Ga terug
+ personen
Gevulde spaghetti pompoen. Deze gevulde spaghetti pompoen zit vol met kaas, zongedroogde tomaatjes, pittige chorizo en geurige basilicum.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 spaghetti pompoen
  • olijfolie
  • 150 gr verse roomkaas
  • 100 gr oude kaas, geraspt
  • 6 zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 100 gr chorizo, in blokjes
  • 5 takken basilicum, blaadjes ervan
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Snijd de spaghetti pompoen in de lengte doormidden en lepel de zaadjes eruit.
  • Smeer de snijkanten in met olijfolie en bestrooi met zout. Leg de pompoenhelft met de snijkant op een vel aluminiumfolie op een bakplaat en schuif deze in de oven.
  • Rooster de pompoen gaar in ongeveer 40-50 minuten (afhankelijk van de grootte van de pompoen). Haal ze dan uit de oven en laat iets afkoelen.
  • Meng ondertussen de roomkaas met de geraspte kaas, zongedroogde tomaten, chorizoblokjes en de gehakte basilicumblaadjes. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schraap nu met een vork het pompoenvlees in de lengte uit de pompoenhelften (zie foto 2), hierdoor ontstaat een soort 'pompoenspaghetti'.
  • Meng dit door het kaasmengsel en verdeel het mengsel over de twee pompoenhelften. Leg ze in een ovenschaal en bak dit ongeveer 15-20 minuten in oven.