En weer zo’n bijzonder gerecht van Yotam Ottolenghi. Het is wel een klusje deze geroosterde spruitjes met pomelo, maar dan heb je ook wat. Heerlijke smaken bij elkaar, hoe verzin je het. Zulke lekkere spuitjes heb je nog nooit gegeten!
Je kunt de spruitjes eventueel een dag van te voren roosteren en de pomelo kan je ook ruim van te voren bereiden. Dan heb je er op de dag zelf niet zoveel werk aan.
De geroosterde spruitjes met pomelo gaan heel goed samen met deze Pompoen quiche met blauwe kaas, ook een recept van Yotam.

 

Pomelo is een citrusvrucht en komt oorspronkelijk uit het Oosten. Het lijkt een beetje op een hele grote grapefruit. Het heeft echter een hele andere smaak dan een grapefruit, minder zuur maar wel een beetje bitter en het vruchtvlees is een stuk ‘droger’. De pomelo heeft een hele dikke schil en taaie vliezen (niet eetbaar). Je gebruikt dus alleen het gele vruchtvlees van deze vrucht. Je vind de pomelo in toko’s, groenteboer of in hele grote supermarkten. Mocht je ze niet kunnen vinden, gebruik dan 2 grapefruits.

 

Hier vind je een filmpje hoe je de pomelo kunt schillen

 

Ben jij gek op citrusvruchten? Dan heb ik een heerlijk gerechtje voor je. Namelijk dit Citrus dessert. Ook lekker na dit gerecht.

Geroosterde spruitjes met pomelo. Als je niet van spruitjes houdt, moet je toch eens deze geroosterde spruitjes met pomelo proberen. Zo lekker.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst, Salades, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 6 personen

Ingredients
  

  • 100 gr kristalsuiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 steranijs
  • 3 el citroensap
  • 1 pomelo
  • 600 gr spruitjes, schoongemaakt
  • 250 gr ui
  • 5 el olijfolie
  • 2 el koriander, gehakt
  • peper en zout

Instructions
 

  • Verhit de oven op 220˚C. Snijd de spruitjes doormidden en schil en snijd de ui in stukken.
  • Leg de spruitjes en ui in een ovenschaal, giet er wat olijfolie over en bestrooi met peper en zout.
  • Rooster de spruitjes ongeveer 30-35 minuten in de oven tot ze goudbruin en (beet)gaar zijn.
  • Haal de schaal uit de oven en laat afkoelen.
  • Pomelo bereiden: doe de suiker, kaneelstokjes, steranijs in een pannetje samen met 100 ml water. Breng het aan de kook en laat ongeveer 1 minuut koken tot de suiker is opgelost.
  • Haal de pan dan van het vuur en meng de citroensap erdoor en laat afkoelen.
  • Verwijder de schil van de pomelo en snijd de partjes eruit (vruchtvlees zonder het witte membraan).
  • Snijd de partjes in stukjes en doe ze in het pannetje met de kruidige siroop. Laat minimaal een uur marineren, af en toe roerend. Giet de pomelo dan af (vang de siroop wel op) en verwijder de kaneelstokjes en steranijs.
  • Serveer de afgekoelde spruitjes en ui samen met de pomelo in een mooie schaal. Giet er een beetje en 1 eetlepel van de kruidige siroop erover. Bestrooi met de korianderblaadjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating