Voor deze geroosterde radicchio en bieten met vijgen heb ik de bietjes van te voren gepoft in de oven. Als je ze op deze manier gaart, krijg je een heerlijke volle bietsmaak. Je kunt dit eventueel een dag van te voren doen, dan heb je op de avond niet zoveel werk aan dit gerecht. Natuurlijk kan je voor dit gerecht ook gekookte bietjes uit de winkel gebruiken, maar die hebben wat minder smaak.
Dit is een ontzettend leuk bijgerecht voor een etentje thuis, bijvoorbeeld ook een feestelijk gerecht met de Feestdagen. Serveer de salade lauwwarm of op kamertemperatuur om de smaken het beste te laten uitkomen. De rode kleuren komen het beste uit op een lichte schaal of bord en als je dit op tafel zet, zal je veel complimenten krijgen.
Gepofte bietjes
Hoe je de bietjes kunt poffen in de oven, lees je hier. Probeer het eens…..de bieten hebben dan zoveel smaak en zijn zo lekker hierdoor.
Ingrediënten
- 1 grote rode biet
- 1 kleine radichhio krop
- olijfolie
- honing
- 2 verse vijgen
- 1 handje gedroogde cranberries
- 1 handje walnoten, gehakt
- peper en zout
Instructies
- Snijd de gepofte rode bieten doormidden en de helften in parten.
- Haal het buitenste blad van de radicchio en snijd deze ook doormidden en dan in parten.
- Zet een antiaanbakpan op hoog vuur en bak in een scheutje olijfolie de parten radicchio aan beiden kanten goudbruin op hoog vuur.
- Bestrooi tijdens het bakken met zout en giet er twee eetlepels honing over zodat de radicchio gaat karamelliseren. Zet het vuur dan uit en laat de radicchio afkoelen.
- Snijd ondertussen de verse vijgen in parten.
- Schik de radicchio parten en de biet partjes om en om op een bord of schaal.
- Snijd een vijg in en leg die in het midden van de salade. Snijd de andere vijg in parten en
- leg de vijgen rondom de salade.
- Giet nog wat honing en olijfolie over de salade. Bestrooi met de cranberries en gehakte walnoten.