Gerookte zalmrolletjes met aspergetips

Ik heb toch een heerlijk en feestelijk hapje voor jullie. Maak deze gerookte zalmrolletjes met aspergetips voor een speciaal etentje thuis of met de feestdagen. Lekker bij de borrel met een glas champagne of als voorgerecht voor jouw etentje.

Koud gerookte zalm

Ik had nog wat koud gerookte zalm over die ik bij ZalmvanUrk.nl https://www.zalmvanurk.nl/ besteld had. Hier bestel je de lekkerste zalm, of het nu vers, koud gerookt of warm gerookt is. Deze zalm komt rechtstreeks uit de fjorden van Noorwegen en wordt vers (dus niet ingevroren) geleverd in Urk waar ze de zalm zelf ambachtelijk roken volgens het geheime familierecept. Alleen de allerbeste zalm wordt puur en ambachtelijk gerookt bij ZalmvanUrk en dat proef je. Tjonge wat is deze zalm lekker!

Drie broers runnen dit bedrijf. Van jongs af aan leerden zij het ambachtelijk vak van roken van hun vader en inmiddels worden hun kinderen ook weer het vak geleerd om de traditie van dit familiebedrijf voort te zetten. Een uniek gerookte zalm met een heerlijke smaakervaring. Dit weten ze op Urk, maar ook ver daarbuiten.
Je kunt de zalm namelijk niet alleen in hun winkel kopen, maar ook online bestellen. Dan wordt het gemakkelijk en vers thuisbezorgd.

Aspergetips

Zo tegen de feestdagen zijn er wel weer aspergetips verkrijgbaar in de supermarkten en bij de groentewinkels. Ze zijn niet goedkoop, maar voor een speciale gelegenheid koop ik ze graag. En zeg nou zelf, deze gerookte zalmrolletjes met aspergetips zien er toch super feestelijk uit, nietwaar?
Koop wel groene aspergetips en let erop dat ze goed vers zijn. Dit kan je o.a. zien aan de aspergekopjes. Als die niet hangen en er niet verlept uitzien, kan je ervan uitgaan dat ze vers zijn. Je hoeft ze maar eventjes te koken, ze moeten namelijk nog knapperig zijn. Giet ze gelijk na het koken af in een vergiet en spoel ze dan af met koud stromend water of nog beter leg ze in een bak met ijswater. Dan blijven ze mooi knapperig en groen.

Gerookte zalmrolletjes met aspergetips

Tips:

  • Als jij een speciaal etentje thuis geeft, dan heb ik hier nog wat tips voor het tafel dekken voor jou.
  • Ik heb 12 rolletjes kunnen maken van deze hoeveelheid zalm en asperges.
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling ⭐⭐⭐⭐⭐ achterlaten.

 

Recept Gerookte zalmrolletjes met aspergetips:

Gerookte zalmrolletjes met aspergetips. Een feestelijk hapje of voorgerechtje voor een speciaal etentje thuis. Maak het bijvoorbeeld met de Kerst.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 21 minuten
Gang Kerst, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr groene aspergetips
  • 5 takken dille
  • 200 gr verse roomkaas
  • 1 tl mierikswortel
  • 1 tl citroenrasp
  • peper
  • 250 gr koud gerookte zalm

Instructies
 

  • Breek de harde onderkanten van de groene aspergetips en blancheer ze een minuutje in kokend water. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Dep ze droog.
  • Haal de dille blaadjes van de takken en hak ze fijn. Meng in een kom de roomkaas met de dille, mierikswortel en citroenrasp. Breng op smaak met peper.
  • Snijd de plakken zalm in dunne stroken en leg ze op een grote snijplank. Besmeer de plakken zalm met een eetlepel gekruide roomkaas.
  • Leg hier een bundeltje van ongeveer 5 aspergetips op en rol het plakje zalm op. Leg de rolletjes op een schaal, dek ze af met huishoudfolie en laat ze opstijven in de koelkast.
  • Haal ze vlak voor het serveren uit de koelkast en leg ze op een bord, serveerschaal of in een glazen kom.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating