Gerookte kipsalade met nectarine

Deze gerookte kipsalade met nectarine heeft de meest lekkere gesneden gerookte kipfilets. Het wordt geserveerd op een bedje van baby spinazie en gegarneerd met plakjes nectarine, plus een zelfgemaakte honing-citroen dressing. Het is de perfecte makkelijke zomerse salade voor de lunch of een licht diner. De combinatie van smaken en texturen maakt dit een zeer opwindende salade om te eten!
Deze salade is een heerlijke manier om verse ingrediënten te combineren tot een voedzame maaltijd. Snel klaar, volg deze eenvoudige stappen om een verfrissend en smaakvol gerecht te maken dat uw go-to wordt voor lunch of diner!

 

Nectarines

 

Het is nu zomer en het verse fruit zoals nectarines zijn volop verkrijgbaar. Je kunt de nectarines eventueel vervangen door abrikozen, perziken, mango of zelfs pruimen. Wat jij maar lekker vindt. Dit fruit is geweldig om in zowel zoete als hartige gerechten te verwerken.

Gerookte kipsalade met nectarine

 

Ingrediënten

 

Gerookte kipfilets, koop hele gerookte kipfilets of plakjes gerookte kipfilets in de supermarkt. Als jij zelf kip wil roken, is dat natuurlijk nog lekkerder.

Sla: baby spinazie voegt crunch en een frisse, knapperige textuur toe aan de salade. IJsbergsla of gemengde sla kan worden gebruikt.

Nectarines: Ik gebruik rijpe en zoete nectarines.

Mini paprika’s, hebben dun vruchtvlees waardoor is ze heerlijk in salade vindt. Koop eventueel verschillende kleuren.

Komkommer, geven een verfrissende crunch en milde smaak in salades. Je kunt ook gewone komkommers gebruiken, maar kies die met minder zaden.

Radijsjes, geven een lekkere crunch en een beetje pit aan de salade.

Eigenlijk heb ik deze salade samengesteld met ingrediënten die ik nog in de koelkast had liggen. Dus als jij nog restjes (rauwe) groenten, kip en fruit hebt liggen, kan jij zelf ook een heerlijke salade in elkaar flansen.

 

Serveersuggesties

 

Deze salade is op zichzelf al een perfecte lunch. Het is ook een vullend, licht diner op zichzelf. Ik combineer een dinersalade graag met een stevig zelfgemaakt brood zoals Brood met olijfolie en rozemarijn, Sodabrood of Focaccia.

 

Tips:

 

Als gemengde groene kruiden kan je basilicum, dille, koriander, munt, kervel, etc. gebruiken.

Nigellazaadjes* kan je vervangen door zwarte sesamzaadjes of maanzaad.

Als de salade eenmaal is aangemaakt, is het niet echt geweldig om te bewaren. De sla wordt zompig en slap.
Als de salade niet is aangemaakt, kan je de salade apart van de dressing bewaren in een luchtdichte plastic bak. De salade blijft dan ongeveer 2 tot 3 dagen lekker vers.
De dressing blijft ongeveer 10 tot 14 dagen goed.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Gerookte kipsalade met nectarine:

Gerookte kipsalade met nectarine. De combinatie van smaken en texturen van deze salade maakt dit een zeer opwindende gerecht om te eten!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Salades, Voorgerechten
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g gerookte kipfilet
  • 15 gr gemengde kruiden
  • 3 rijpe nectarines
  • 3 oranje mini paprika’s
  • 2 mini komkommers
  • 8 radijsjes
  • 200 gr baby spinazie
  • Eetbare bloemen
  • 50 ml olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 2 el honing
  • 1 tl Nigellazaadjes*
  • peper en zout

Instructies
 

  • Dressing: Meng de ingrediënten hiervoor met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de gerookte kipfilets in dunne plakken. Hak de groene kruidenblaadjes grof. Snijd de nectarines doormidden en snijd ze in dunne plakken.
  • Snijd de paprika’s in dunne ringen, de komkommers en radijsjes in dunne plakjes.
  • Leg op elk bord een bergje spinazie en garneer met een handjevol kruiden, gevolgd door wat plakjes kipfilet.
  • Leg er plakjes nectarines op en verdeel de rest van de groenten erover. Besprenkel met de dressing en bestrooi eventueel met eetbare bloemen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating