Genieten van heerlijke visgerechten voor de lente en zomer

Genieten van heerlijke visgerechten voor de lente en zomer

De lente en zomer komen er weer aan, dit betekent dat het weer tijd wordt om te genieten van lichte en verfrissende gerechten. Hiervoor zijn visgerechten de perfecte kandidaat, omdat ze vaak gezond en vol van smaak zijn. Of je nu een liefhebber bent van zalm, tonijn, kabeljauw of garnalen, er is voor ieder wel wat wils als het gaat om visgerechten. In dit artikel zullen we een aantal heerlijke visgerechten met jullie doornemen die perfect zijn voor de warmere maanden. Van gegrilde tonijnsteaks tot frisse ceviche, er zijn genoeg maaltijden om van te genieten!

 

Gegrilde zalm met citroen en dille

Een echte welbekende klassieker onder de visgerechten is gegrilde zalm. Deze vette vissoort is rijk aan omega-3 vetzuren en heeft een heerlijke smaak die perfect samengaat met citroen en dille. Marineer de zalmfilets met olijfolie, citroensap, knoflook en dille en gril ze vervolgens op de barbecue of stop ze gewoon in de oven. Serveer de zalm met een frisse salade naar keuze en voeg wat geroosterde groenten toe voor een gezonde en smaakvolle maaltijd.

 

Gebakken kabeljauw met tomatensalsa

Een andere favoriet van veel mensen is kabeljauw, vooral kabeljauw met tomatensalsa is erg populair. De milde smaak van de kabeljauw gaat namelijk erg goed samen met de frisse tomatensalsa, die gemaakt is van tomaten, rode ui, koriander en limoensap. Bak de kabeljauwfilets kort aan beide kanten in een hete pan en serveer ze met de tomatensalsa en wat gekookte quinoa of rijst. Een licht en gezond gerecht dat perfect is voor een zomerse avond.

 

Ceviche van garnalen

Voor sommigen klinkt dit heerlijke gerecht vast wel bekend in de oren: Ceviche. Ceviche is een traditioneel gerecht uit Zuid-Amerika, hierbij worden rauwe vis of schaaldieren gemarineerd in citrussap. Een populaire variant is ceviche van garnalen, waarbij de garnalen gemarineerd worden in limoensap, rode ui, koriander en chilipeper. Laat de garnalen minstens een uur in dit mengsel marineren in de koelkast en serveer ze vervolgens met wat avocado en tortillachips. Een verfrissend en licht gerecht dat perfect is als voorgerecht of als lichte lunch.

 

De opkomende favoriet Sushi

Tegenwoordig is de Japanse delicatesse genaamd Sushi razend populair, zo ook in Nederland. Het bestaat uit kleine hapjes rijst en rauwe vis, vaak geserveerd met een schaaltje sojasaus en wasabi. Sushi is perfect voor een speciale gelegenheid, zoals een avondje met vrienden, of gewoon om jezelf te verwennen. Als je geen zin hebt om zelf sushi te maken, aangezien het niet het eenvoudigste is om goed te doen, kun je ook denken aan sushi thuisbezorgen. Veel sushi restaurants bieden tegenwoordig bezorgservice aan, zodat je kunt genieten van verse en smaakvolle sushi zonder de deur uit te hoeven.


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden