Geglaceerde rode wortelen

Met die mooie en bijzondere rode wortelen van Zonneheerdt wilde ik iets speciaals doen. Omdat het tegen het einde van het jaar loopt en ik al volop met Kerstrecepten bezig ben, heb ik dit speciale recept bedacht. Geglaceerde rode wortelen met whisky, sinaasappel en honing. Dit is een hele lekkere manier om wortelen te bereiden. En omdat het zo feestelijk is, zijn ze heel goed geschikt voor de feestdagen. Je zet dan wel iets bijzonders op tafel. Mooie glimmende rode wortelen die ook nog eens heerlijk smaken. Het is wel een gerecht voor volwassenen, alhoewel de alcohol verdampt tijdens het koken, geeft het toch een speciale smaak aan de wortelen.
Natuurlijk kan je dit recept ook gebruiken voor oranje of een andere kleur wortel.

 

Probeer ook eens deze Feestelijke wortelen.

Geglaceerde rode wortelen. Ik heb prachtige rode wortels gekregen en wilde daar iets speciaals mee doen. Dit is een feestelijk gerecht geworden.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gr rode wortels
  • 2 perssinaasappels
  • 5 cm verse gember
  • 50 gr roomboter
  • 75 ml honing
  • 1 scheut whisky
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout

Instructies
 

  • Schil de wortels. Snijd met een dunschiller 5 dunne plakken schil van een sinaasappel, pers de sinaasappels. Schil de gember en snijd dit in dunne plakken.
  • Smelt de boter in een koekenpan en doe de wortelen hierbij. Laat op laag vuur ongeveer 4 minuten even zachtjes bakken.
  • Voeg nu de sinaasappelsap, honing, whisky, sinaasappelschillen, gember, tijm en wat peper en zout toe. Zet een deksel op de pan en laat op middelhoog vuur garen.
  • De laatste paar minuten haal je de deksel van de pan zodat de saus mooi kan indikken.
  • Afhankelijk van de grootte van de wortels zal dit 10-15 minuten zijn. Laat de wortels niet al te zacht worden, ze mogen nog wel een bite hebben.
  • Haal de wortels voorzichtig uit de pan met een lange spatel en leg ze op een mooie serveerschaal. Lepel nog wat van de dikke saus erover.

2 reacties

  1. Het glaceren van wortels is o zo lekker. Nooit aan gedacht om er een scheut drank aan toe te voegen. Dus na deze post al weer wat bijgeleerd. Ik ga dit recept zeker meenemen en uitproberen.
    #inspiratie

    Grt José

  2. Ja dat is zeker lekker en met een scheut drank erbij maak je de wortels extra feestelijk. Leuk om met de feestdagen op tafel te zetten 🙂 Groetjes, Hanneke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating