In de Foodybox zomer zaten chorizo worstjes en Opperdoezer aardappelen. Deze twee heb ik gecombineerd in dit heerlijke gerecht. Dit makkelijke recept voor gebakken chorizo met aardappelen oftewel chorizo con papas (zo heet het dit in Mexico) is een van de meest heerlijke recepten voor deze twee producten. Doe er gegrilde paprikaatjes bij en je hebt een complete maaltijd.
Ik denk dat je dit eenvoudige gerecht uit één pan lekker zult vinden, omdat je er zo makkelijk extra ingrediënten aan kunt toevoegen. Lees verder en je zult zien wat ik bedoel.
Oh, trouwens, ik heb Opperdoezer Ronde aardappelen gebruikt en Spanish Chorizo die geschikt is om te bakken.
Dus zoals ik al zei, dit is een fantastisch basisrecept dat geweldig is zoals het is. Ik bedoel, pittige chorizo en aardappelen samen? Jammie! Het smaakt echt zo lekker als het klinkt.
Maar als je je extra creatief voelt – of gewoon wat extra groenten hebt die je wilt gebruiken – dan is dit waarschijnlijk het perfecte, onfeilbare recept om mee te experimenteren en toch een waanzinnig lekkere maaltijd te krijgen.
Dit is wat ik bedoel:
- Voeg er wat roerei aan toe en je hebt een ontbijt met eieren, aardappelen en chorizo dat je smaakpapillen prikkelt.
- Of voeg wat spinazieblaadjes toe… gooi die er tijdens het laatste roeren nog even bij, zodat ze een beetje slinken voordat je ze serveert. Zo krijg je nog wat extra groen op je bord.
- Verkruimelde feta erop is ook erg lekker.
- Of wat dacht je van plakjes courgette of aubergine? Bak die even aan met de paprika’s en ga verder met het recept zoals beschreven.
Snap je wat ik bedoel? Dit is een heel veelzijdig recept! Heb je iets in gedachten? Voeg het toe en ik weet zeker dat je het heerlijk zult vinden.
Ik hoop dat je geniet van dit simpele recept… experimenteer ermee, improviseer een beetje en kijk wat je kunt bedenken.
Tips:
- Serveer met een groene salade voor een complete maaltijd.
- En van die heerlijke chorizo, heb ik ook Chorizo al Vino Tinto gemaakt.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling ⭐⭐⭐⭐⭐ achterlaten.
Recept Gebakken chorizo met aardappelen:
Ingrediënten
- 400 gr aardappelen
- 4 chorizo worstjes
- 1 teentje knoflook
- 400 gr mini paprika’s
- peper en zout
- verse kruiden ter garnering
Instructies
- Spoel de aardappelen met schil schoon en kook ze gaar in een pan met water en zout.
- Verhit een scheutje olijfolie in een (gietijzeren) bakpan op middelhoog vuur en bak de chorizo worstjes en knoflook toe op middelhoog vuur.
- Bak, af en toe roerend, ongeveer 6 minuten.
- Doe dan de gekookte aardappeltjes en paprikaatjes erbij en bak totdat de aardappeltjes bruin en knapperig worden.
- Blijf roeren en kook tot de aardappelen geroosterd en zacht zijn, ongeveer 7-10 minuten.
- Serveer in de pan en bestrooi met verse groene kruiden.