Deze garnalen heb ik bereid op een cedarwood ovenplank, welke ik mocht ontvangen van Koken op Hout.
Ik ben aan het experimenteren met deze ovenplank en heb er o.a. een heerlijke Bavette op bereid. Ook deze Garnalen uit de oven bereid op een plank zijn een groot succes geworden.
We hebben er met z’n tweeën van gepeuzeld.
Dit gerecht lijkt een beetje op het Spaanse gerecht Gambas a la plancha.
Als je de plank goed onderhoud en alleen maar schoonmaakt met water, heb je heel lang plezier van de ovenplank.
En na deze heerlijke garnalen, aten we een Zeebaars bereid op de plank.
Garnalen uit de oven bereid op een plank. Deze garnalen heb ik bereid op een cedarwood ovenplank, welke ik mocht ontvangen van Koken op Hout.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kerst, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis, Voorgerechten
Keuken Spaans
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 250 gr grote, verse ongepelde garnalen
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder
- olijfolie
- zeezout
- 2 takken verse bladpeterselie
- 1/4 citroen
Instructies
- Leg allereerst de CedarWood OvenPlank minimaal een uur onder water (leg een gewicht op de plank zodat deze onder water blijft staan).
- Schil de knoflook en snijd deze in dunne plakken. Verwijder het steeltje en eventueel de zaadjes van de rode peper en snijd deze in dunne ringen.
- Meng in een schaal een scheut olijfolie met de knoflook, rode peper, paprikapoeder en wat zeezout. Marineer hierin de rauwe garnalen ongeveer een uurtje van te voren.
- Verwarm de oven voor op 180˚C. Smeer met een kwastje wat olijfolie op de ovenplank.
- Verdeel de gemarineerde garnalen dan op de ovenplank en zet deze in de oven.
- Rooster de garnalen ongeveer 8-10 minuten in de oven. Als de garnalen gaar zijn, haal
- de plank uit de oven en serveer de garnalen op de ovenplank.
- Garneer met wat peterselieblaadjes en een schijfje citroen.