Ga terug
+ personen
Garnalen uit de oven bereid op een plank. Deze garnalen heb ik bereid op een cedarwood ovenplank, welke ik mocht ontvangen van Koken op Hout.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kerst, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis, Voorgerechten
Keuken Spaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr grote, verse ongepelde garnalen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • olijfolie
  • zeezout
  • 2 takken verse bladpeterselie
  • 1/4 citroen

Instructies
 

  • Leg allereerst de CedarWood OvenPlank minimaal een uur onder water (leg een gewicht op de plank zodat deze onder water blijft staan).
  • Schil de knoflook en snijd deze in dunne plakken. Verwijder het steeltje en eventueel de zaadjes van de rode peper en snijd deze in dunne ringen.
  • Meng in een schaal een scheut olijfolie met de knoflook, rode peper, paprikapoeder en wat zeezout. Marineer hierin de rauwe garnalen ongeveer een uurtje van te voren.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Smeer met een kwastje wat olijfolie op de ovenplank.
  • Verdeel de gemarineerde garnalen dan op de ovenplank en zet deze in de oven.
  • Rooster de garnalen ongeveer 8-10 minuten in de oven. Als de garnalen gaar zijn, haal
  • de plank uit de oven en serveer de garnalen op de ovenplank.
  • Garneer met wat peterselieblaadjes en een schijfje citroen.