Garnalen met Sesam en Honingsaus

Dit garnalen gerecht at ik ooit bij de Chinees en het was zo lekker dat ik het thuis heb uitgeprobeerd. Ik kan je verklappen dat het net zo goed smaakt als in het restaurant. Er gaat flink wat honing in, maar dat maakt het gerecht juist heerlijk sticky en zorgt ervoor dat de sesam goed blijft plakken. Serveer de garnalen met sesam en honingsaus met gekookte rijst, rijstnoedels en eventueel wat Aziatische roerbakgroenten voor een complete maaltijd. Je kunt ze ook serveren als hapje bij een borrel of als voorgerecht bij een Aziatisch diner.

Garnalen

Verse rauwe garnalen zijn het beste om te gebruiken, het liefst zo groot mogelijk. Tegenwoordig zijn bevroren rauwe garnalen echter ook van goede kwaliteit. Gebruik grote, diepgevroren gepelde garnalen, ontdooi ze en dep ze goed droog. Bevroren garnalen kunnen waterig zijn na het ontdooien, wat de knapperigheid negatief beïnvloedt.

Garnalen met Sesam en Honingsaus

Honingsaus

Honing is de primaire smaak in dit gerecht en maakt de saus heerlijk zoet. De truc is om een dikke honingsaus te maken die de knapperige laag van de garnalen bedekt zonder dat deze te veel vocht opneemt en slap wordt.

De saus wordt verder op smaak gebracht met zoete chilisaus en de rasp en het sap van een halve limoen. Je maakt de honingsaus voordat je de garnalen gaat frituren. Doe alle ingrediënten in een pan en laat het sudderen tot een vrij dikke siroop.

Wanneer de garnalen gefrituurd zijn, voeg je ze samen met de sesam toe aan de pan met honingsaus. Meng snel zodat de garnalen goed bedekt zijn. Werk snel, want de saus wordt dikker naarmate deze afkoelt, waardoor het lastiger wordt om de garnalen gelijkmatig te bedekken.

Erbij

Honinggarnalen kunnen wat aan de zoete kant zijn om als enige hoofdgerecht te serveren. Combineer ze daarom met een hartig of zout bijgerecht, samen met gekookte witte rijst en wat groenten of een salade. Hier zijn een paar suggesties:

Aziatisch toetje

Als je het Aziatische thema wilt doorzetten, heb ik nog een heel bijzonder nagerecht voor je. Durf jij het aan om dit heerlijke Matcha en wasabi ijs te maken?

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept garnalen met sesam en honingsaus

Garnalen met sesam en honingsaus. Ik heb deze Garnalen met sesam en honingsaus een keer bij de Chinees gegeten en vond dat zo lekker.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr rauwe grote garnalen
  • zonnebloemolie
  • 3 el bloem
  • bruisend water, ijskoud
  • snufje zout
  • 75 gr honing
  • 3 el zoete chilisaus
  • ½ limoen, rasp en sap
  • 2 el sesamzaadjes
  • 4 takken koriander
  • 2 lente-uien

Instructies
 

  • Meng bloem, zout en het water tot een smeuïge massa, het moet een dik papje worden.
  • Rooster de sesamzaadjes 1 minuut in een droge bakpan.
  • Doe de honing, chilisaus en citroensap en -rasp erbij en roer op een medium vuur tot de saus wat dikker is geworden. Zet het vuur dan zacht.
  • Vul een wok voor 1/3 met olie en verwarm dit.
  • Doop de garnalen in het bloemmengsel en bak ze 3 minuten of tot ze goudbruin zijn.
  • Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Leg de garnalen dan in de pan met de honingsaus en wentel ze even door de saus.
  • Serveer deze garnalen met roergebakken groenten en noedels.
  • Garneer met korianderblaadjes en fijngesneden lente-ui.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating