Fusilli met aubergine, tomaten en rozijnen

Ik mocht heel veel soorten pasta en daarbij ook nog een paar tomaatproducten ontvangen van de firma La Molisana. Nou als ik zo’n mooi pakket krijg, beginnen ’s nachts mijn receptendromen te komen. Jaja, de meeste recepten ontstaan ’s nachts in mijn dromen. Zo ook deze fusilli met aubergine, tomaten en rozijnen. Een heerlijke vegetarische pasta met de smaken van Sicilië.

 

Fusilli

 

Fusilli is een soort pasta wat de vorm heeft van een spiraal. Daarom wordt deze pasta ook wel spirelli genoemd. Deze pasta kook je in ongeveer 10 minuten gaar in ruim water met zout erin. Reken per persoon zo’n 100 tot 125 gram ongekookte pasta.
Bij elk pastasoort past een bepaalde saus. De Italianen kiezen meestal de saus bij de pasta en niet andersom. In mijn blog Welke saus past het beste bij welke pasta lees je er alles over.
Hoe dikker of steviger de pasta, hoe dikker en/of rijker de saus is en hoe fijner of kleiner de pastasoort is hoe lichter de saus die erbij gaat.

 

Bij gedraaide of gekrulde pastasoorten zoals fusilli of farfalle (strikjes) is een lichte saus of een pesto lekker. Of serveer het met geroosterde of gebakken groente, zoals ik nu gedaan heb. Het kookvocht vormt dan een soort ‘saus’, verder heeft het niets nodig.
Deze pastasoorten zijn ook heel geschikt om koud als pastasalade te eten.

 

De authentiek Italiaanse fusilli van La Molisana heeft een ruw oppervlak zodat de saus beter aan de pasta blijft hangen. De pasta wordt gemaakt van de beste tarwe en is hoog in proteïne waardoor het een volle smaak heeft.
De pastasoorten van La Molisana staan al jarenlang op het boodschappenlijstje van vele Italiaanse gezinnen. Dit komt omdat het merk al meer dan 100 jaar bestaat.

 

Naast de pasta heb ik ook de tomatenpuree tripple van dit merk gebruikt in het recept.
De hoogwaardige kwaliteit pasta is tegen een betaalbare prijs verkrijgbaar bij Albert Heijn en Coop.

 

 

Recept Fusilli met aubergine, tomaten en rozijnen:

Fusilli met aubergine, tomaten en rozijnen. Een heerlijke vegetarische pasta met de smaken van Sicilië. Snel te maken, ideaal voor een drukke dag.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • olijfolie
  • 200 gr tomaatjes
  • 50 gr rozijnen
  • 1 tl rozemarijn, gehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el kappertjes
  • 200 gr fusilli
  • 2 el pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Snijd de ui in dunne halveringen, hak de knoflook fijn en snijd de aubergine in blokjes.
  • Fruit de ui met knoflook aan in een grote bakpan in een scheutje olijfolie.
  • Schep de ui uit de pan en bak in dezelfde pan de aubergines in een scheut olijfolie tot ze goudbruin en zacht geworden zijn. Voeg dan het uienmengsel toe.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Voeg de tomaatjes, rozijnen en rozemarijn toe in de bakpan en bak dit mee tot de tomaatjes iets zacht geworden zijn. Meng dan de tomatenpuree en de kappertjes erdoor.
  • Schep de pasta met aanhangend kookvocht erbij en laat dit nog even pruttelen. Als de pasta te droog lijkt, voeg dan nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de pasta op de borden en strooi de pijnboompitjes erover.
  • Rasp er wat Parmezaanse kaas over.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating