Frambozenijsjes

Deze makkelijke en gezonde frambozenijsjes, gemaakt met slechts drie ingrediënten, zijn een heerlijke traktatie op een warme zomerdag. Dit is de perfecte manier om het zonnige seizoen van het jaar te vieren! Het is een verfrissende en verkoelende traktaties voor het hele gezin. Verrassend eenvoudig, supergezond en uiterst heerlijk ijsje, met verse frambozen en kwark. Deze ijsjes zijn de ultieme goddelijke lekkernijen. En ze zijn zo’n gezonde verwennerij, je zou ze zelfs als ontbijt kunnen eten!

IJslolly’s

Dit recept voor ijslolly’s is gemaakt met verse frambozen, agavesiroop en vanillekwark voor de ultieme romigheid en een verleidelijke fruitige smaak.
Dit eenvoudige recept, gemaakt met slechts drie ingrediënten, vereist geen bereiding. Gewoon in de ijsvormpjes gieten, de stokjes erin steken en invriezen! Ja, zo eenvoudig is het!

Bereid deze om jouw kinderen een plezier te doen als ze thuiskomen van school. Ik weet zeker dat ze het heerlijk zullen vinden!
Deze ijslolly’s zijn rijk aan antioxidanten (uit de frambozen) en eiwitten (uit de kwark) en zijn een gemakkelijke manier om kieskeurige eters zonder gedoe te laten genieten van een verantwoord ijsje.
Als je van smoothies houdt, zul je deze ijslolly’s geweldig vinden vanwege hun lekkere smaak en romige verrukkingen.

Variaties

  • Vanillekwark maakt de beste ijslolly’s. Je kunt ook kwark met een andere smaak zoals frambozen gebruiken. Maar voel je vrij om elke smaak naar keuze te gebruiken.
  • Gebruik de volle kwark voor de meest romige ijsjes.
  • Neem Griekse yoghurt in plaats van kwark.
  • Verras de kinderen met verschillende ijsvormen. Vries de frambozenijsjes in verschillende vormen in.
  • Voor zuivelvrije/veganistische ijsjes vervang je de kwark door volle kokosmelk uit blik of amandelmelk voor de romige en heerlijkste frambozenijsjes.
  • Wees creatief met het fruit van jouw keuze. Je kunt de frambozen vervangen door ander fruit dat je lekker vindt. Aardbeien, mango’s, sinaasappels, blauwe bessen of bramen, waarbij je de bereidingswijze hetzelfde houdt.

Tips:

  • Omdat de frambozen zaden bevatten, kun je het mengsel het beste zeven om de zaden na het blenden te verwijderen.
  • Als je geen ijslollyvormpje hebt, gebruik dan kleine plastic wegwerpbekertjes.
  • Om te serveren, laat je de ijslollyvorm een paar seconden onder lauw water lopen om de ijslolly’s los te maken. Beweeg nu voorzichtig het stokje zodat het ijsje er moeiteloos uit glijdt!

Meer ijslollyrecepten waar je dol op zult zijn:

Aardbeien verveine ijsjes
Chocolade fudge ijsjes
Mango-ijsjes met frambozen
Pindakaas ijslolly’s
Koffie ijslolly’s

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Frambozenijsjes:

Frambozenijsjes. Deze ijsjes zijn gemaakt van gepureerde frambozen, kwark en agavesiroop. Doe dit in de ijsvormpjes en een paar uur later heb je ijsjes.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 6 uur 25 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Equipment

  • 6 IJslollyvormpjes

Ingrediënten
  

  • 350 gr frambozen
  • 3 el agavesiroop
  • 2 el water
  • 400 ml vanillekwark

Instructies
 

  • Pureer de frambozen met agavesiroop en water. Wrijf het door een fijne zeef in een maatbeker.
  • Vul de vormpjes tot de helft met de frambozenpuree en vul af met de kwark.
  • Roer voorzichtig met een lepeltje de frambozenpuree door de kwark.
  • Sluit de vormen met de deksels en de stokjes.
  • Tik altijd even met de ijsvormpjes op het werkblad zodat luchtbellen kunnen ontsnappen.
  • Zet de vormpjes in de vriezer, de vriestijd is 3-4 uur.
  • Laat de ijsjes circa 5 minuten buiten de diepvries staan of dompel de onderkant van de vormpjes kort in warm water. Trek ze altijd voorzichtig aan het stokje uit de vormpjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating