Dirty Rice

Dirty rice oftewel gebakken rijst uit het ‘Zuiden’ is een typisch gerecht uit de Cajun keuken van de Amerikaanse staat Louisiana. Het gerecht heet dirty rice vanwege de bruine kleur die het krijgt omdat er gepureerde kippenlever door de rijst gemengd wordt.
Het gerecht wordt meestal gemaakt van (zilvervlies)rijst, groene paprika, selderijstengels, uien en gehakt. Het gerecht kent vele variëteiten en ieder heeft zijn eigen familierecept ervan. De rijst is meestal een dag van te voren gekookt, zodat het meer de smaken zou kunnen absorberen.

Cajun gerecht

En nog zo’n heerlijk gerecht uit het zuiden van Amerika is deze Po’Boy sandwich met garnalen en pittige saus. Probeer dat ook eens.

Dirty rice. Klinkt niet lekker he? Dirty rice. Maar dit rijstgerecht uit het zuiden van Amerika is wel heel erg lekker. Het heet dirty omdat het gerecht een bruine kleur heeft.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr gekookte (zilvervlies)rijst
  • 4 kippenlevers, fijngehakt
  • 2 el olie
  • 150 gr gehakt h.o.h.
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 4 selderijstengels, fijngesneden
  • 2 groene paprika's, in blokjes
  • 6 tenen knoflook, gehakt
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 rode peper, in dunne ringen
  • 4 lente-uitjes, in dunne ringen

Instructies
 

  • Hak de kippenlevers fijn in een keukenmachine of met de hand.
  • Verhit de olie in een grote bakpan of wok en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg dan de kippenlevers toe en bak dit mee tot alles goed bruin geworden is (hoe bruiner het wordt, hoe meer smaak het zal hebben.)
  • Voeg de ui, selderij, groene paprika's, knoflook en paprikapoeder toe en bak op matig vuur de groente ongeveer 10 minuten mee.
  • Voeg peper en zout, de gekookte rijst en de bouillon toe en laat ongeveer 5 minuten pruttelen tot de bouillon is ingekookt. Meng alles goed door elkaar.
  • Serveer de rijst in kommen of diepe borden en strooi er als laatste de rode peper en lente-ui over.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating