Dit dirty Martini dip recept van Carmen O’Neal zag ik op TV voorbijkomen bij Saturday Kitchen en wist gelijk dat ik dit wilde maken. Het is een heerlijke, rijke, hartige kaasdip, omgetoverd tot een perfect romig hapje voor bij de borrel! Een Dirty Martini, maar dan als een dip! Een romige, kaasachtige, alcoholische snack.
Dip
Er komt geen koken aan te pas. Helemaal niets. Je hebt alleen een mixer nodig, maar zelfs dat is optioneel als je zin hebt in een armtraining.
Deze dip is een fantastische optie om van tevoren te maken! Ik raad aan om de dip minstens 30 minuten in de koelkast te zetten, zodat de ingrediënten even kunnen intrekken. De smaken zijn dan veel intenser. Als je de tijd hebt, kan je de dip zelfs 24-36 uur van tevoren maken en in de koelkast bewaren tot je hem nodig hebt! Zorg er wel voor dat je hem vroeg genoeg uit de koelkast haalt om hem op kamertemperatuur te serveren, anders kan hij te stevig zijn om in te dippen.
Verse kazen
Je kunt elke kruidenkaas-variant gebruiken voor deze dip. Het hangt helemaal af van je voorkeuren en het uiteindelijke resultaat! Knoflook en fijne kruiden zijn een klassieker, en dat heb ik hier gebruikt, maar hun sjalot en bieslook is ook heerlijk.
Boursin is van zichzelf al wat kruimelig, dus de roomkaas is belangrijk als je de dip die gladde, romige consistentie wilt geven. Wil je die ingrediënten vervangen? Probeer dan eens een volle kop Griekse yoghurt. Het zal niet precies dezelfde consistentie of smaak hebben, maar het zal wel werken en tegelijkertijd lekker zijn! Neem een blauwe kaas die jij lekker vindt, dat kan een hele sterke of wat mildere variant zijn.
Serveersuggesties
- crostini
- crackers
- tortillachips
- wortel
- stengels bleekselderij
- broccoliroosjes
- reepjes paprika

Tips:
- Bewaar overgebleven dip in een luchtdichte verpakking maximaal 4 dagen in de koelkast. Laat de dip op kamertemperatuur komen voor serveren.
- Ook zo dol op dippen? Klik dan hier voor nog meer heerlijke recepten.
- Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling ⭐⭐⭐⭐⭐ achterlaten.
Recept Dirty Martini Dip:
Equipment
- keukenmachine of mixer
- Martini glas of dip bowl
Ingrediënten
Dip
- 200 gr roomkaas
- 40 gr Boursin
- 30 gr blauwe kaas
- 2 el gin
- 2 el olijfwater
- peper
Topping
- groene olijven
- 1 el olijfolie
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de dip in een keukenmachine en mix tot een gladde massa.
- Breng eventueel op smaak met peper.
- Doe de dip in een Martini glas of schaaltjes en top het af met de olijven.
- Dek het af met plasticfolie en zet het tot 30 minuten voor het serveren in de koelkast.
- Laat de dip op kamertemperatuur komen en serveer.


