Dadelkoekjes met Kokos

De beroemde dadeltaart van Beans and Bagels, wie kent hem niet. Ik heb het recept iets aangepast en aangevuld, het zijn deze heerlijke dadelkoekjes met kokos geworden.
Deze koekjes zijn niet goed voor de lijn, snijd ze daarom in hele kleine blokjes.
Je kunt ze het beste afgesloten in de koelkast bewaren, ze blijven dan wel een paar weken goed.

In het originele recept gaat een los geklopt ei en. Het ei vind ik overbodig, als je de dadelmassa goed laat door koken wordt de taart stevig genoeg. Om een extra smaak toe te voegen, heb ik er kaneelpoeder en sinaasappelrasp door gemengd.

Dadels

Ben jij ook zo gek op die zoete en kleverige dadels? Dan heb ik nog een lekker recept voor je, namelijk deze Dadelmuffins. Probeer ze eens.

 

Recept Dadelkoekjes met Kokos:

Dadelkoekjes met kokos. Mega zondig maar mega lekker zijn deze dadelkoekjes. Als jij jezelf wilt verwennen, maak ze dan snel.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 225 gr roomboter
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el karamelsiroop
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 tl sinaasappelrasp
  • 200 gr Mariabiscuits
  • 40 gr pecannoten
  • 500 gr ontpitte dadels
  • 25 gr kokosvlokken

Instructies
 

  • Bekleed een vierkant springvorm (24 cm) of bakblik met bakpapier.
  • Smelt de boter in een grote pan op laag vuur. Voeg de suiker, karamelstroop, kaneelpoeder en sinaasappelrasp bij de boter en kook dit even door. Roer goed door elkaar.
  • Hak ondertussen de koekjes met de pecannoten grof, haal ze eruit en leg ze even apart en hak dan de dadels in stukjes in je keukenmachine.
  • Roer de dadels door het mengsel en laat dit op hoog vuur 1 tot 2 minuten goed doorkoken.
  • Haal de pan van het vuur en schep de koekjes en noten erdoor. Schep het mengsel in de springvorm en laat even staan. Druk dan met een lepel het mengsel goed aan.
  • Strooi de kokosvlokken over de taart en laat helemaal afkoelen. Snijd in kleine blokjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating