Curryworst Saucijsjes met Zuurkool

6 oktober is dit jaar de laatste dag van het Duitse ‘Oktoberfest’. Deze wordt meestal gevierd vanaf half september tot de eerste zondag in oktober. Ik heb ter ere hiervan deze curryworst saucijsjes met zuurkool gemaakt.

Worst

Deze saucijsjes zijn natuurlijk het hele jaar door lekker, maar ik heb er een echt Duits tintje aan gegeven. Heb een heerlijke ambachtelijke curry worst van Eline’s Delight hiervoor gebruikt.. Zij hebben nog meer heerlijke soorten worsten hiervan, namelijk een Wildzwijn kastanje, Jalapeno kaas en een Pulled pork worst. Die wil ik allemaal nog uitproberen. Heerlijk voor op de barbecue. Deze curry worst is in ieder geval heerlijk, zeker in combinatie met de zuurkool die in het saucijsjes verstopt zit.
Erop nog wat karwijzaadjes en je hebt de typische Duitse smaken te pakken.

Je kunt deze saucijsjes ook maken van een andere verse worst, neem er dan wel eentje met lekker veel smaak. Of breng het op smaak door het bladerdeeg nog in te smeren met mosterd of kerriepoeder.

Oktoberfest

  • Dit feest wordt jaarlijks gevierd in Zuid Duitsland en is het grootste bierfeest in de wereld.
  • Het wordt jaarlijks bezocht door miljoenen mensen.
  • Het eerste Oktoberfest werd al in 1810 gehouden, zo lang bestaat het al.
  • Het is een feest met veel traditie en de meeste mensen dragen de traditionele Duitse klederdracht. Voor de mannen de Lederhose en de dames de Dirndl.
  • En er wordt natuurlijk veel bier in grote pullen gedronken. Prosit!

Borrelhap

Maar dit hapje is natuurlijk ook lekker op een borrel of met bijvoorbeeld Carnaval. Lekker veel smaak en lekker vullend.
Ik heb vierkante bladerdeeg plakjes hiervoor gebruikt en de worst in 12 centimeter lange stukken gesneden. Heb het opgerold met de zuurkool erin en doormidden gesneden. Maar je kunt ze ook in drie stukjes snijden, voor een wat kleiner hapje.
En nog zo’n heerlijk gerecht voor deze dagen is een Pizza met zuurkool en rookworst.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Curryworst saucijsjes met zuurkool:

Curryworst saucijsjes met zuurkool. In het kader van de Duitse Oktoberfest heb ik een heerlijk hapje gemaakt met Duitse smaken. Dit wil je proeven!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Nederlands
Porties 5 personen

Ingrediënten
  

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 500 gr curry worst
  • 100 gr gekookte zuurkool
  • 1 ei, geklutst
  • 1 el karwijzaad
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 el mosterd

Instructies
 

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en de zuurkool uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Knijp de zuurkool goed uit, deze mag niet te 'nat' zijn.
  • Snijd de worst in 12 centimeter stukken en verwijder het vel.
  • Verdeel een lepel zuurkool in de lengte op een plakje bladerdeeg. Leg hierop een stuk worst en rol het geheel strak op. Plak de onderkant goed dicht met een beetje ei.
  • Leg de bladerdeeg pakketjes op de bakplaat, bestrijk ze met het geklutste ei en bestrooi ze met de karwijzaadjes. Schuif de ovenplaat in de hete oven.
  • Bak de saucijsjes in 27-30 minuten gaar en goudbruin.
  • Maak ondertussen de saus door de yoghurt met de mosterd te mengen.
  • Als de saucijsjes klaar zijn, haal ze dan uit de oven. Serveer ze op een bord of schaal met de saus apart. Lekker biertje erbij en Prosit!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating