Curryworst saucijsjes met zuurkool. In het kader van de Duitse Oktoberfest heb ik een heerlijk hapje gemaakt met Duitse smaken. Dit wil je proeven!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Nederlands
- 5 plakjes bladerdeeg
- 500 gr curry worst
- 100 gr gekookte zuurkool
- 1 ei, geklutst
- 1 el karwijzaad
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 el mosterd
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en de zuurkool uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakblik met bakpapier.
Knijp de zuurkool goed uit, deze mag niet te 'nat' zijn.
Snijd de worst in 12 centimeter stukken en verwijder het vel.
Verdeel een lepel zuurkool in de lengte op een plakje bladerdeeg. Leg hierop een stuk worst en rol het geheel strak op. Plak de onderkant goed dicht met een beetje ei.
Leg de bladerdeeg pakketjes op de bakplaat, bestrijk ze met het geklutste ei en bestrooi ze met de karwijzaadjes. Schuif de ovenplaat in de hete oven.
Bak de saucijsjes in 27-30 minuten gaar en goudbruin.
Maak ondertussen de saus door de yoghurt met de mosterd te mengen.
Als de saucijsjes klaar zijn, haal ze dan uit de oven. Serveer ze op een bord of schaal met de saus apart. Lekker biertje erbij en Prosit!