Courgetti met pittige garnalen

Ik heb ooit een spiralizer gekocht en heb hier nog steeds veel plezier van. Wortels, courgette, komkommer en bietjes, van al deze groenten kan je groente ‘spaghetti’ draaien. Vandaag eten we courgetti met pittige garnalen. Ze noemen het courgetti omdat het een soort spaghetti van courgette is. Het is een lekker gerecht met de garnalen, die pittige nduja en zoete tomaatjes geworden.

 

Courgetti

 

Ik draai altijd zelf courgetti met deze spiralizer. Niet alleen courgette kan hierin tot slierten gedraaid worden, maar ook wortels, pastinaak, komkommer of andere lange wortelachtige groenten. Nu kan je tegenwoordig ook courgetti kopen in de winkels, maar dit zijn kleine dunne sliertjes voorgesneden in een zak. Weet niet hoe vers dit nog is als je het koopt. Dus mocht je eens een spiralizer in de aanbieding zien, koop hem dan en ga ermee experimenteren.
Ik heb diverse courgetti recepten op de site staan, maar deze Miso kabeljauw met zoetzure rode wortel noedels is ook erg lekker om te maken.

 

Als je geen spiralizer hebt, kan je met een dunschiller hele dunne stroken snijden van de courgette.
Dit is een supersnel gerechtje, ideaal voor een doordeweekse dag. En je hebt maar één pan nodig, dus weinig afwas.

 

Nduja*

 

Nduja (spreek uit als ndoesjaa) is een Italiaanse delicatesse. Het is een soort salami-smeerworst. Het is een gedroogde en gerookte worst gemaakt van gemalen varkensvlees en rode pepers. Het is behoorlijk pittig, gebruik er daarom niet te veel van. Ik heb maar een eetlepel gebruikt en dit was meer dan genoeg voor dit recept.
Je kunt nduja vinden bij de betere Italiaanse deli’s of je bestelt het online.

 

Tips:

 

Je kunt ook ‘gewone’ spaghetti gebruiken, dat is ook erg lekker met deze pittige garnalen. De spaghetti moet je dan wel in een andere pan gaarkoken.

Lijkt het gerecht toch te pittig, voeg dan nog wat meer room toe.

 

 

Recept Courgetti met pittige garnalen:

Courgetti met pittige garnalen. Een heerlijk koolhydraatarm gerecht wat ook nog eens snel bereid is. Met veel groente en garnalen erin, dit wil je proeven.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr grote rauwe garnalen
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr cherrytomaatjes
  • peper en zout
  • 1 el nduja
  • 40 ml room
  • Parmezaanse kaas
  • 2 takken peterselie

Instructies
 

  • Pel de garnalen en verwijder de darmkanaaltjes. Spoel de courgettes schoon, dep ze droog en gebruik een spiralizer om er spaghettislierten van te snijden.
  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de tomaatjes doormidden.
  • Fruit ui en knoflook aan in een scheutje olijfolie.
  • Voeg dan de garnalen en nduja toe en bak ze in ongeveer 2 minuten gaar. Schep dit uit de pan of gebruik nog een andere pan om de rest erin te bereiden.
  • Bak de tomaatjes nu in dezelfde (of andere) pan in een scheutje olijfolie. Bak dit op hoog vuur tot ze zacht zijn. Doe nu de courgetti erbij en bak dat kort aan.
  • Voeg de garnalen met nduja toe en een scheut room. Meng dit door elkaar en bak tot de garnalen weer warm zijn.
  • Schep het gerecht op de borden en bestrooi met Parmezaanse kaas en gehakte peterselieblaadjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating