Churros Kransjes voor Oud en Nieuw

In plaats van oliebollen of appelflappen, maak ik dit jaar Churros kransjes voor Oud en Nieuw. En om ze helemaal feestelijk te maken dip je ze in deze heerlijke chocoladesaus en daarna in eetbare strooisels. Ik heb de Churros cakemix van Brand New Cake hiervoor gebruikt. Een churros feestje op Oudjaarsavond.

Churros

Churros maken stond al zo lang op mijn todo lijstje en nu heb ik ze dan eindelijk gemaakt. Heel lang geleden toen ik op Spaanse les zat hoorde ik voor het eerst over churros. En toen ik in Spanje was moest ik ze natuurlijk proberen, onze Spaanse lerares had me wel lekker gemaakt haha. Het lijkt een beetje op een langwerpige donut, of een dikke patat. Dit wordt ook gefrituurd en door suiker met kaneel gerold en met een chocoladesaus geserveerd waarin je de churros dipt. Het is een favoriete snack in Spanje, maar wordt ook veel gegeten in Spaanssprekende landen zoals bijvoorbeeld Latijns-Amerika.
En nu is deze snack overgewaaid naar ons landje, waar je ze op de markt of braderieën kunt kopen.

In Spanje wordt churros vaak als ontbijt gegeten. De Spanjaarden drinken een kopje koffie ’s morgens vroeg en eten daar een paar churros gedipt in een soort dikke warme chocolademelk bij. Ook nuttigen ze met de kinderen dit hapje vaak tussen lunch en diner bij de churreria.
En jij kunt thuis ook deze heerlijke zoete snack eten. Maak ze lekker zelf en serveer ze bijvoorbeeld met een chocoladedip of een lekkere karameldip.
Ik heb van chocoladedruppels met melk een heerlijke chocoladesaus gemaakt om de churros in te dippen en daarbij nog heerlijke eetbare confetti om ze nog feestelijker te maken.

Churros kransjes voor Oud en Nieuw

Ik vond het een beetje spannend om ze te maken, maar ik moet zeggen dat het reuze mee viel. Als je de aanwijzing op de verpakking volgt, kan het niet mislukken. Het resultaat is een krokante churros met een heerlijke zachte binnenkant.
Ik heb 18 grote kransen gemaakt van deze churros cake mix.

Oudjaar

Wil je nog meer oudjaars snacks maken, dan heb ik nog een recept voor Gin en Tonic appelbeignets voor je. En ik heb ook nog een leuke blog geschreven over de verschillende soorten bubbels die we op deze avond kunnen drinken.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Churros kransjes voor Oud en Nieuw:

Churros kransjes voor Oud en Nieuw. Laten we een churros feestje geven op oudjaarsavond. Heerlijke knapperige churros lekker dippen in chocoladesaus.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Spaans
Porties 18 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr Churrosmix
  • 500 ml water
  • 4 eieren M (=200 gr)
  • 200 gr zonnebloemolie
  • 2 gr zout

Saus

  • 400 gr chocodrops
  • 75 ml melk

Instructies
 

  • Zet de frituurpan op 180˚C of verwarm zonnebloemolie in een diepe pan tot 180˚C.
  • Smelt de chocoladedrops met een scheut melk in een pannetje tot het een mooie gladde chocoladesaus is.
  • Breng het water met het zout aan de kook. Voeg de Churrosmix en de zonnebloemolie toe als het water kookt, haal dan de pan van het vuur en roer goed tot het een deeg is.
  • Voeg steeds een beetje ei toe en roer dit goed door het beslag tot deze opgenomen is. Voeg daarna pas weer een nieuw ei toe.
  • Vul een spuitzak met een kartelmond. Spuit lange worsten en bak deze 5 minuten in een frituur van 180°C.
  • Of spuit er kransjes van op bakpapier. Knip een grote krans bakpapier rond het kransje en laat dit voorzichtig in het vet zakken. Verwijder tijdens het bakken, het bakpapier uit de olie.
  • Laat de churros goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met poeder suiker en dippen maar in de chocoladesaus.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating