Chocolade Truffels met een Kick

Deze Chocolade truffels met een kick zijn een zoete chocolade traktatie voor iedereen die wel van een beetje pit houdt. Ik heb de ganache namelijk op smaak gebracht met een pittige saus. Verrukkelijke spicy chocolade truffels. Deze chocolade bommetjes zijn super decadent en super makkelijk te maken.

Kick

De kick in de truffels is de hete saus van Raijmakers Heetmaker. Ik mocht een flesje van deze hete saus van ze ontvangen. En als ik zoiets krijg, wil ik dit zoveel mogelijk uitproberen. Natuurlijk heerlijk in hartige gerechten, maar ik ga dan een stapje verder en probeer hoe het in zoete gerechten past. Chocolade en rode peper is een gewaagde combi, dus waarom niet deze saus gebruiken in truffels. Nou ik kan je vertellen dat ze heerlijk zijn. Eerst proef je alleen maar heerlijke zachte chocolade en dan volgt de kick van de pittige saus. Doe er zoveel in als je durft/aankan/lekker lijkt.

Truffels

Chocolade truffels maken is helemaal niet moeilijk. Als je het recept stap voor stap volgt, dan kan het niet misgaan. De basis voor truffels is een ganache. Dit is een mengsel van chocolade met slagroom en roomboter.
Door meer of minder room en boter te gebruiken, bepaal je hoe zacht de truffels worden.
Bij pure chocolade gebruik je iets meer room en boter dan voor melk of witte chocolade.
Hoe fijner je de chocolade hakt, hoe sneller deze oplost in de warme room.
Mocht de chocolade niet helemaal oplossen in de room, zet de kom dan ongeveer 30 seconden in de magnetron. Roer daarna alles door elkaar en de chocolade zal goed mengen door de room.

Tips:

Je kunt voor iets zoetere truffels ook melkchocolade gebruiken. De verhouding is dan 250 gram melkchocolade op 100 ml slagroom.
In plaats van de hete saus, kan je ook tabasco, Sriracha, fijngehakt rood pepertje of chilipoeder gebruiken.
Als je niet van pittig houdt, maak de truffels dan zonder de hete saus.
Je kunt de truffels goed afgesloten zeker drie dagen goed bewaren in de koelkast.
Deze Ruby chocolade truffels zijn ook heel bijzonder.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Chocolade truffels met een kick:

Chocolade truffels met een kick. Heerlijke chocoladetruffels gemaakt van pure chocolade, slagroom en een pittige toevoeging van een chilisaus.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 22 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr pure chocolade
  • 25 gr roomboter
  • 125 ml slagroom
  • 1 tl hete saus
  • 20 gr cacaopoeder

Instructies
 

  • Hak de chocolade en de boter heel fijn. Doe dit in een kom.
  • Breng de slagroom in een pannetje tot net tegen aan de kook.
  • Giet de hete room op de chocolade en boter en laat even staan. Roer dan alles door elkaar net zolang tot de chocolade gesmolten is.
  • Laat het mengsel dan afkoelen, voordat je het afgedekt een uur in de koelkast zet op uit te harden.
  • Strooi de cacaopoeder op een bord en schep een lepeltje van het chocolademengsel. Vorm hier balletjes van en rol ze door de cacaopoeder.
  • Als je alle truffels gemaakt hebt, bewaar ze dan in de koelkast tot gebruik. Haal ze een half uurtje voordat je ervan wilt snoepen, uit de koelkast.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating