Deze Chocolade pindakaas Reese taart is een super caloriebom maar ook een super verwentaart voor heel af en toe. Ik moet je wel waarschuwen vooraf, eigenlijk moet je deze taart niet maken want hij is verslavend lekker!
Het voordeel van deze taart is dat je hem (1 dag) van te voren kunt klaarmaken en dat je een toetje of taartje voor heel veel gasten hebt. Maak de taart wel ruim van te voren (bijvoorbeeld ’s morgens), de ganache heeft namelijk wel een tijdje nodig om op te stijven. De slagroom kan je op het laatst opkloppen en erop doen.
Chocolade pindakaas Reese taart
Deze overheerlijk taart is gemaakt met een bodem van koekjes en een rijke ganachevulling gemaakt van melk- en pure chocolade en een topping van slagroom met pindakaas.
En gegarneerd met die heerlijke Reese peanut butter cups. Dit is de perfecte taart voor een zoete verwennerij.
Reese peanut butter cups
Wanneer je weleens in Amerika bent geweest dan is de kans groot dat je deze Reese peanut butter cups gezien of al eens geproefd hebt. Reese’s peanut butter cups zijn Amerikaanse chocoladecups gevuld met een bestaande uit een chocoladecup gevuld met kruimige pindakaasvulling. Het is dé perfecte combinatie voor de chocolade- en pindakaasliefhebbers.
Ik ben er dol op!
Reeses is een Amerikaans merk die deze chocolade maakt. Ze maken ze al sinds 1928, zo lang bestaan deze chocolaatjes al.
De Reese peanut butter cups waren te koop bij de Lidl in een Amerikaanse week en heb ze toen gekocht. Jamin en de Action verkoopt deze peanut butter cups sowieso.
Tips:
Je hebt een ronde taartvorm van 23 cm nodig voor dit recept.
Je kunt eventueel nog wat karamelsaus over de taart heen druppelen.
En nog zulke lekkere recepten met deze peanut butter cups zijn:
Reese’s chocolade pindamousse
Pindakaas fudge met Reese’s
Reese chocolade schotsen met pinda’s
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Chocolade pindakaas Reese taart:
Ingrediënten
Bodem
- 80 gr roomboter
- 250 gr digestive chocolade koekjes
Ganachevulling
- 200 gr melkchocolade
- 200 gr chocolade puur
- 250 ml slagroom
Topping
- 200 ml slagroom
- 50 gr (riet)suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 170 gr pindakaas, met stukjes noot
- 150 gr Reese peanut butter cups
Instructies
- De bodem: smelt de boter in een klein pannetje of in de magnetron.
- Bekleed je taart vorm met bakpapier of vet het goed in met boter.
- Hak de koekjes fijn in een foodprocessor. Giet de gesmolten boter bij de kruim en meng dit. Bedek de bodem van de taartvorm hiermee en zet de taartvorm in de koelkast.
- Ganache: hak de chocolade fijn en doe dit in een kom. Verwarm de room in een pan totdat het gaat borrelen. Haal de pan van het vuur en schenk dit over de chocolade.
- Laat het even staan en meng dan alles door elkaar tot een mooie dikke chocoladesaus.
- Schenk de chocoladeganache in de taartvorm, laat afkoelen en zet dan in de koelkast om op te stijven (dit duurt wel even).
- Klopt de slagroom met de suikers net niet helemaal stijf. Voeg de pindakaas toe en klopt verder (niet teveel) op.
- Haal de taart uit de koelkast, verdeel de pindakaas slagroom erop en strooi de peanut butter cups erover. Zet nog een uurtje in de koelkast om verder op te stijven.
4 reacties
Hi,
Lijkt me heerlijk!
Welke maat springvorm heb je gebruikt? Wil de taart graag vanavond maken!
Hi Fabrienne, het staat erin dat je een springvorm van 23 cm doorsnee nodig hebt. Succes ermee, ben benieuwd hoe je het vindt.
Groetjes, Hanneke
Er staat 2 keer een hoeveelheid slagroom. Klopt dit? Moet 1 hoeveelheid daarvan room zijn of ben ik gewoon niet zo slim?
Hoi Joris, klopt. 1 x 250 ml slagroom voor de ganachevulling en 1 x 200 ml slagroom voor de topping.
Hoop dat het zo duidelijk is.
Groetjes, Hanneke